Dé grooming musthaves van Cavalor

Dé grooming musthaves van Cavalor

Dé grooming musthaves van Cavalor

 

Iedereen houdt van zijn of haar paard. Uren spenderen op stal, het tot in de puntjes verzorgen van je trouwe viervoeter, samen beter worden tijdens de training, lekker het bos in of zo goed mogelijk voor de dag komen op wedstrijd. Ieder met zijn eigen doel, maar allemaal met één gezamenlijke passie: paarden.

We willen allemaal onze lievelingsdieren verwennen en hun de best mogelijke zorg bieden. Het dagelijkse verzorgingsmomentje vervult daarbij een belangrijke rol voor ruiter en paard. Niet alleen omdat je meteen resultaat ziet, maar omdat je even echt tijd neemt voor elkaar en vervelende kwaaltjes kunt voorkomen. Verzorgingsproducten zijn dus zeker meer dan enkel verwennerij. Ze maken echt een verschil.

De vacht van een paard is een belangrijke indicatie voor de gezondheid. Een fit paard straalt, heeft een mooie vacht, heldere ogen en is energiek. Echte gezondheid komt van binnenuit, dat weten we allemaal. Maar daar stopt het niet: een goede verzorging van je paard laat hem nog meer stralen.In deze blog vertellen we je alles over Cavalor Care producten die niet kunnen ontbreken in jouw verzorgingsroutine en delen we tips die jouw routine naar een hoger niveau brengen! 

De hoeven van het paard 

‘’No hoof, no horse.’’ Want verwacht je topprestaties van je paard? Die beginnen bij de hoeven. De gezondheid van de hoeven bepaalt niet alleen prestaties, maar ook zijn algemene gezondheid. Het is daarom belangrijk de hoeven van je paard in goede conditie te houden om problemen zoals brokkelhoeven, droge voeten of pijnlijke zolen te voorkomen. Hieronder delen we een checklist met je om te zorgen dat de hoeven van jouw paard gezond blijven! 

  •  Voldoende beweging. Beweging stimuleert de werking van het hoefmechanisme en zorgt voor een goede doorbloeding van de hoef.
  • Gezond gewicht. Te zware paarden belasten hun hoeven veel meer dan paarden met een gezond gewicht.
  • Goede stalhygiëne. In een vuile stal ontstaat ammoniak omdat de urine van je paard zich vermengt met het strooisel dat je gebruikt. Ammoniak maakt de hoef zachter en dus minder sterk.
  • Hoefsmid. Laat regelmatig een hoefsmid komen. Hij beslaat of bekapt de hoeven zoals het hoort en voorkomt zo dat ze beginnen te splijten of te brokkelen. Hij kan ook de natuurlijk zwakke plekken bijwerken om bijvoorbeeld de stand lichtjes te verbeteren of extra steun te geven.
  • Evenwichtige voeding. Met evenwichtige voeding en eventueel voedingssupplementen kun je de kwaliteit van de hoefgroei sterk verbeteren. Zo zijn eiwitten, energie, vitamines, mineralen, aminozuren, vetzuren en sporenelementen belangrijke voedingsstoffen voor hoeven.
  • Verzorging. Maak ze elke dag schoon. Zo voorkom je kwaaltjes of merk je ze op zijn minst al vroeg op. Gebruik ook kwalitatieve hoefolie om de hoeven van je paard te hydrateren.

Cavalor PodoGuard is een must-have voor jouw paard zijn hoeven. 

Het beschermt tegen bacteriën, optimaliseert de vochtbalans van de hoef, verbeterd de algehele hoefkwaliteit én is 100% natuurlijk. Dit komt omdat Cavalor PodoGuard een uniek mengsel is van voedende en essentiële oliën die diep in de hoef binnendringen. Dit zal resulteren in een betere hoefgroei, ontwikkeling en kwaliteit. Brokkelhoeven en beschadigde hoeven zullen sneller kunnen herstellen terwijl een gezonde hoef in de plaats groeit.

‘’Wist je dat hoeven gemiddeld 1 centimeter per maand groeien?’’

Vacht, manen en staart 

“Wat goed is voor mij, zal ook wel goed zijn voor mijn paard.’’ Dat klopt toch niet helemaal. In tegenstelling tot onze huid, die een natuurlijke zuurgraad van 4,0 – 5,5 heeft, is de optimale pH van de paardenhuid 7,0 – 7,4. Wanneer die zuurgraad verstoord wordt, kunnen er problemen optreden. Producten met een lage pH, zoals shampoos voor mensen, trekken vocht aan en dehydrateren de paardenhuid, wat resulteert in een droge, schilferige huid. Producten met een hoge pH, zoals bleekmiddelen en ontvetters, zorgen weer voor vervelende infecties. 

Onze vachtverzorgingsproducten zijn pH-neutraal waardoor ze mild zijn voor de huid en die optimaal verzorgen en hydrateren. Op die manier voorkom je veel problemen.

Shiny combi: Cavalor Equi Wash + Cavalor Star Shine 

Wil jij de vacht van jouw paard de optimale verzorging geven? Ga dan voor deze combinatie. 

Cavalor Equi Wash is verrijkt met Provitamine B5 en glycerine. Provitamine B5 dringt de haarwortel binnen en helpt zo de vochtbalans van de vacht te verbeteren. Gehydrateerd haar lijkt dikker en elastischer waardoor het minder makkelijk breekt. De glycerine werkt als een conditioner voor de vacht en geeft kracht, volume en een natuurlijke glans aan het haar. Je kunt deze shampoo direct op de vacht aanbrengen of verdunnen met lauwwarm water en aanbrengen met een spons. 

Breng voor de finishing touch direct na het wassen Cavalor Star Shine aan. Dit kan zowel op de vacht als in de manen en staart. De huidvriendelijke formule houdt de vacht, manen en staart gehydrateerd, wat resulteert in meer volume en elasticiteit, antistatisch haar en een gezonde glans. Het bevat een mix van hoogkwalitatieve siliconen waardoor manen en staart dagenlang klitvrij blijven. 

De ‘’mijn paard zit altijd last-minute onder de vlekken’’ musthave: Cavalor Bianco Spray

Iedere paardeneigenaar kent dit wel. De hele vrijdagavond staan zwoegen en zweten om je paard er piekfijn uit te laten zien voor die wedstrijd, clinic of fotoshoot. Geen vlekje meer te bekennen en glimt van hoofd tot staart. Wanneer je zaterdagochtend op stal aankomt is hier helaas niks meer van te zien. Voor een wasbeurt is geen tijd meer en een borstel wint het helaas ook niet van de mestvlekken. Cavalor Bianco Spray is de oplossing. Binnen no-time heb jij jouw paard (ja, zélfs een schimmel) weer vlekvrij en ready to go! Je hebt geen water nodig. Breng het poeder aan op de vlek en laat het enkele minuten intrekken. Daarna veeg je met een droge doek het overtollige poeder weg en de vlek is verdwenen! 

Huidproblemen bij paarden

Helaas komt het ook wel eens voor dat de huid van je paard geïrriteerd is, jeukt, of wondjes heeft. En hoewel voorkomen beter is dan genezen, zijn deze problemen met de juiste zorg vaak prima te behandelen. Goede reiniging van de huid is stap 1 om vervelende infecties, door bijvoorbeeld slechte bacteriën tegen te gaan. Hier kan Cavalor Derma Spray bij helpen.

Net als in de darm zijn bacteriën op de huid een belangrijke vorm van immuniteit. De actieve pre- en probiotica in Cavalor Derma Spray versterken het leger goede bacteriën op de huid en beschermen de huidflora zodat het natuurlijke afweermechanisme ondersteund wordt. Je gebruikt deze spray als natuurlijke reinigingsspray voor huid, vacht, manen en staart, en is geschikt voor alle voorkomende wonden, jeuk, irritaties en andere huidproblemen. Een echte must om op stal te hebben voor elke paardenliefhebber.

Helende formule voor vervelende wondjes: Cavalor Derma Spray en Cavalor Lurax. 

Wondjes, hoe klein ook, blijven vervelend. Eerste zorg is dat er geen infecties inkomen en daarna willen we dat het mooi geneest zodat het geen litteken wordt. Cavalor Derma Spray is dé ‘’first-aid spray’’ als je paard met een wondje staat. Mede door de pre- en probiotica reinigt het en versterkt het de natuurlijke weerstand van de huid, waardoor het herstellend vermogen bevorderd wordt. 

Tip: Gebruik Cavalor Derma Spray ook na het scheren om de kleine wondjes die hierbij vaak ontstaan beter te laten genezen! 

Laat de spray een minuutje inwerken en smeer vervolgens Cavalor Lurax op het wondje. Dit is een kalmerende huidzalf die verzacht en geneest. De werking van Cavalor Lurax Cream stimuleert wondheling, vermindert littekenvorming en zorgt ervoor dat het haar sneller terug groeit in zijn natuurlijke kleur. 

‘’Wist je dat Cavalor Lurax Cream ook gebruikt kan worden als zonnebrand? Heb jij een paard of pony met een gevoelige neus? Je kunt Cavalor Lurax preventief opsmeren of achteraf om de huid te verzachten.‘’

Spieren, pezen en gewrichten 

Tot nu toe hebben we het gehad over de verzorging van uiterlijke factoren, zoals de vacht, en problemen die je met het blote oog kunt zien, zoals wondjes. Maar bij Cavalor vinden we dat verzorging verder gaat dan alleen de buitenkant. Het paardenlichaam telt wel meer dan 700 spieren en uit onderzoek blijkt dat 67% van de paarden vroeg of laat met problemen aan pezen en gewrichten te maken krijgt. Om vervelende blessures te voorkomen is het belangrijk om dit goed in de gaten te houden en ongemakken op tijd te herkennen zodat je meteen de juiste verzorging kunt bieden. 

In situaties van overwerkte spieren, pijnlijke pezen en gewrichten of gezwollen benen is Cavalor FreeBute gel de perfecte uitwendige verzorging. Dit is een intense gel boordevol natuurlijke ingrediënten. De unieke mengeling van 8 essentiële oliën waaronder Eucalyptus, Lavendel en Tea tree die gekend zijn voor hun relaxerende, koelende, ontzwellende en pijnstillende werking maken van Cavalor FreeBute Gel hét EHBO-middel bij uitstek bij overwerkte, gevoelige of pijnlijke spieren en gewrichten.

Bij het aanbrengen wordt een aangenaam koelende werking vastgesteld. Deze gaat geleidelijk over in een warm gevoel. Dankzij de hydrogel trekt Cavalor FreeBute gel zeer snel in de huid waar het een diepe en krachtige werking op de onderliggende weefsels heeft. Door de positieve invloed op de bloedcirculatie kan Cavalor FreeBute gel gebruikt worden om gevoelige spieren te ontspannen voor de training maar zal het ook helpen toxines makkelijker af te voeren na een intensieve training. Zo kan spierstijfheid voorkomen worden.Gerelateerde artikelen