Gastblog LeMieux by JRS: Carbon Mesh Air + winactie

Gastblog LeMieux by JRS: Carbon Mesh Air + winactie

Gastblog LeMieux by JRS: Carbon Mesh Air + winactie

Als je het hebt over LeMieux heb je het automatisch ook over de technische aspecten van deze producten. Carbon Mesh Air is een hele mond vol maar wat houdt dit precies in? En waarom is dit beter voor jouw paard dan een gewoon dekje? In deze blog leggen we je uit wat deze dekjes zo speciaal maakt.


Tegenwoordig draait het om zoveel meer dan enkel een ‘lapje stof’ tussen je zadel en de rug van jouw paard. Het dekje moet een goede pasvorm hebben, mag niet schuren én je wilt natuurlijk ook nog goed voor de dag komen! LeMieux levert kwaliteitsvolle producten en maakt hierbij altijd gebruik van de nieuwste innovaties.

Optimale ligging
Zo hebben alle LeMieux dekjes een zwanenhals vorm, deze zwanenhalsvorm bestaat uit een hoge uitsparing bij de schoft waardoor de ruggengraat altijd mooi vrij ligt.

Ook zijn alle LeMieux dekjes voorzien van een D-ring, dit zorgt voor minder drukpunten en is gevormd zodat hij makkelijk door de ring past. Door deze D-ring blijft het zadeldek gegarandeerd op zijn plek liggen. De singelstoten van LeMieux zijn verstevigd met PU leer zodat slijtage beperkt wordt. Onder deze laag zit ook een schok absorberend laag om de druk van de singel optimaal te verdelen. Je kunt kiezen of je je singelstoten door een grote lus haalt of dat je deze door de 3 verschillende lusjes haalt om je dekje optimaal te positioneren.

Carbon Mesh Air
De speciale Carbon Mesh Air dekjes zijn uniek in hun soort. Dit zadeldekje is perfect voor de hetere dagen, of wanneer jouw paard meer inspanning moet leveren, doordat hij bestaat uit meerdere lagen die zweet actief naar buiten afvoeren.

Het Carbon Mesh Air zadeldek lijkt misschien iets dikker dan de normale LeMieux dekjes, maar is door de samenstelling van materiaal juist koeler dan andere sjabrakken. Het zadeldek is opgebouwd uit drie lagen:

  • Bamboo lining: super zacht en lichtgewicht met een antibacteriële werking. Voorkomt schuurplekken op het paard. Dit materiaal wordt minder snel nat doordat zweet naar buiten wordt getransporteerd.
  • Blast foam: zorgt voor schokabsorptie.
  • 3D Carbon Mesh: dit materiaal bevat Nanofibers die actief zweet naar buiten afvoeren. Hierdoor wordt hitte sneller afgevoerd. Door de structuur laat het ook veel lucht door en droogt je paard sneller.

Een ander voordeel aan dit materiaal is dat het enorm sterk is en lang mee gaat.

 

Luchtige beenbescherming
Voor sommige paarden is beenbescherming tijdens het rijden noodzakelijk. Belangrijk is dat deze luchtig zijn zodat de pezen van het paard niet te warm worden tijdens de training. Eventuele warmte brengt schade aan de spiercellen toe. Bij langdurig te veel warmte van de pezen en spieren herstellen ze niet meer, waardoor je kans hebt op blessures.
Om schade door warmte te voorkomen raden wij aan om altijd te zorgen voor lichtgewicht beenbeschermers die goed geventileerd zijn zoals bijvoorbeeld de Mesh Brushing Boot die compleet bestaat uit 3D Mesh materiaal met een door PU verstevigde binnenzijde.

Wanneer je paard geregeld strijkt met zijn benen raden wij de Snug boot pro aan. Deze beschermers hebben een stevige PU schaal en zijn daarnaast volledig geventileerd op de pees zodat de kans op oververhitting wordt beperkt. De 3D mesh voering zorgt ook weer voor minder warmte en omsluit de kogel als extra bescherming.

Winactie

Kans maken op een Carbon Mesh Air dekje ter waarde van €74,95? Doe dan nu mee met de winactie op Instagram! Wat je moet doen?
✅ Volg @drunensruiterhuis en @lemieux_benelux op Instagram en/of facebook
✅ Like het Instagram bericht en deel hem in je story
✅ Tag in de reacties minimaal 1 vriend of vriendin die ook mee moet doen en laat weten in welke maat en kleur jij dit dekje graag zou willen!

De winnaar wordt op 26 juli bekend gemaakt, succes!

 

JRS is een internationale groothandel van diverse hoogwaardige ruitersportmerken in de Benelux. De paardensport ontwikkelt snel en JRS wil deze veranderingen stimuleren. Ze creëert daarom als kenniscentrum en bewaker van kwaliteit een sterke verbinding tussen de fabrikant en de ruitersportzaak. Voor meer informatie kijk je op www.jrsport.nl