Onderleggers, wel of niet aanschaffen?

Onderleggers, wel of niet aanschaffen?

Onderleggers, wel of niet aanschaffen?

Zowel voor wedstrijd als amateurruiters, zijn onderleggers een goede investering. Onderleggers zorgen voor extra comfort voor het paard en helpen bij het behouden van de paardenrug. Onderleggers vangen schokken op die het paard maakt tijdens spring- en dressuuroefeningen. Wil je meer weten over zadelonderleggers en waarom jij er een aan zou moeten schaffen? Lees dan snel verder.

Er bestaan diverse soorten zadelonderleggers, gemaakt van verschillende materialen. Zo zijn er zadelonderleggers gemaakt van gel (gelpad), soft-gelpad, bontjes en onderleggers met traag schuim (memory foam).

Zadelonderlegger gemaakt van gel zijn bestand tegen extreme omstandigheden en belasting. Deze gelpads zorgen voor een goede drukverdeling en zijn ook zeer schokabsorberend. Doordat de zadelonderlegger van gel is, zal deze niet gaan schuiven onder het zadel.

Zadelonderleggers met bont zorgen ook voor een perfecte drukverdeling en door het materiaal zijn deze onderleggers ademend. Dit kan prettig zijn voor het paard.

Zadelonderleggers met memory foam staan bekend door zijn goede drukverdeling en perfecte schok absorbtie. Dit traagschuim past zich aan, aan de lichaamswarmte van je paard. Ook vormen ze zich naar de paardenrug, waardoor wrijving wordt voorkomen.

Al deze onderleggers zijn gemaakt voor onder het zadel en ze verlagen en verdelen dus de druk op de rug van het paard beter. Om te bewijzen of deze onderleggers ook daadwerkelijk helpen is er, met behulp van een drukmeetsysteem, een onderzoek afgelegd. Hieruit is gebleken dat onderleggers wel zeker een verschil maken.

De resultaten lieten zien dat onderleggers inderdaad de druk verlagen en schokabsorberend zijn. De Mattes onderlegger reduceert de schokken bijvoorbeeld met 35% en de Ogilvy pad met wel  42%!

Bekijk hier ons aanbod aan onderleggers!