Kneveltrens BR enkel gebroken 18 mm

€ 34,95 € 31,45
Op voorraad
SKU
B5860303-A035-49C2-AA9E-2BA8D788CA06
  • Gratis verzending vanaf €100 in Nederland en België (anders €4.95 in NL of €5,95 in BE).
  • Gratis afhalen in de winkel 
  • Beste Ruitersportwinkel 2017/2018/2019
  • 30 dagen bedenktijd
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Klanten geven ons een 8.9 / 10 via Kiyoh Reviews
  • Personal shoppen; maak hier je laarzen of helmen afspraak

Productomschrijving

Een nieuw bit is natuurlijk altijd wennen. Daarom mag je bij het Drunens Ruiterhuis altijd je bit 2 keer proberen. Op deze manier ervaar je hoe jouw paard reageert op een (nieuw) bit. Wij adviseren altijd om met het bit 2 keer te rijden. De eerste keer reageert je paard natuurlijk altijd anders op een verandering. Na 2 keer heb je pas echt ervaren hoe jouw paard reageert.

Er is één voorwaarde om een bit te proberen. Het bit moet schoon en zonder grote gebruikerssporen weer worden ingeleverd als je besluit het toch niet aan te schaffen. Het bit mag je 2 keer proberen.

 

Wil je het bit gratis proberen? Dat kan zeker. Als je online kiest voor de opties “Achterafbetalen”. In de proef periode kun je dan het bit proberen zonder er van te voren voor te betalen. Wil je het bit houden? Na de proefperiode krijg je een email waarin je het aankoopbedrag kunt voldoen. Besluit je toch dat het bit niet geschikt is? Geen probleem, je kunt het bit terugsturen met de bijgeleverde retour bon. We zullen dan de bestelling annuleren.

Meer productinformatie

De ophaaltrens is een trens met boven en onder in de bitring een oog waardoor verticaal een speciaal bakstuk geplaatst wordt dat voor een ophaal trens gemaakt is. Aan de bovenkant van dat bakstuk zit een gesp om het op de “normale manier” aan het hoofdstel te kunnen bevestigen. Onderaan dit bakstuk ( vaak een touwtje) zit een ring om de tweede teugel aan te bevestigen. Een ophaaltrens word meestal met 2 teugels gebruikt. De eerste teugel gaat gewoon aan de bitring net als bij een normaal bit, de tweede teugel word aan de ring van het bakstuk dat door het bit loopt bevestigd. Door de tweede teugel aan te spannen word er een hefboomwerking gecreëerd.

 

De ophaaltrens is ervoor bedoeld het paard te stimuleren zijn hoofd omhoog te brengen en wordt vaak gebruikt bij paarden die “achter het bit lopen”. Door het touwtje schuift het bit omhoog in de mond.

 

Dit bit is niet geschikt voor onervaren ruiters en paarden , want het kan behoorlijk scherp inwerken. De ruiter moet wel weten wat hij doet alvorens dit bit te gebruiken.

 

 

 

Omschrijving kneveltrens:

 

De kneveltrens is een bit waarvan de zijstukken 2 staafjes hebben. Door deze vorm word meer druk verkregen op de wangen van het paard ( nog meer dan bij een D-trens ). Hierdoor is een paard makkelijker wendbaar en kan een bit niet zo makkelijk door de mond getrokken worden. Dit maakt de kneveltrens een fijn bit om jonge paarden te beleren. Let wel: dit is een iets scherper bit als een water-, D- en bustrens.

 

Een kneveltrens ligt stabiel en rustig in de mond.

 

Om een kneveltrens nog effectiever te maken kunnen 2 riempjes aan weerszijde van het bit aan het hoofdstel bevestigd worden waar de uiteinden van de bovenste knevels doorheen schuiven. Deze riempjes zorgen ervoor dat de knevels niet vast komen te zitten onder de neusriem van het paard en ook word door de riempjes een iets grotere hefboom werking verkregen dan wanneer deze niet gebuikt worden."

 

 

-SKU: B5860303-A035-49C2-AA9E-2BA8D788CA06

Onderhoudstip

Wil jij je bit optimaal glanzend houden? Gebruik dan de Diamond Paste voor het onderhoud van je bit. Daarnaast kan het voor sommige paarden fijn zijn om bitringen of een bit-bandage te gebruiken. Weet je niet goed welke maat bit je voor jouw paard nodig hebt? Gebruik de Sprenger bitmeerkaart!

Meer informatie
Product merkBR
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kneveltrens BR enkel gebroken 18 mm
Uw waardering