Watertrens Sprenger Novocontact enkelgebroken 16mm

€ 113,50 € 102,15
Op voorraad
SKU
45347806-C383-46F9-B1EB-63BB7FF3EBC5
  • Gratis verzending vanaf €100 (anders €4.95).
  • Gratis afhalen in de winkel 
  • Beste Ruitersportwinkel 2017/2018/2019
  • 30 dagen bedenktijd
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Klanten geven ons een 8.8 / 10 via Kiyoh Reviews

Productomschrijving

Een nieuw bit is natuurlijk altijd wennen. Daarom mag je bij het Drunens Ruiterhuis altijd je bit 2 keer proberen. Op deze manier ervaar je hoe jouw paard reageert op een (nieuw) bit. Wij adviseren altijd om met het bit 2 keer te rijden. De eerste keer reageert je paard natuurlijk altijd anders op een verandering. Na 2 keer heb je pas echt ervaren hoe jouw paard reageert.

Er is één voorwaarde om een bit te proberen. Het bit moet schoon en zonder grote gebruikerssporen weer worden ingeleverd als je besluit het toch niet aan te schaffen. Het bit mag je 2 keer proberen.

 

Wil je het bit gratis proberen? Dat kan zeker. Als je online kiest voor de opties “Achterafbetalen”. In de proef periode kun je dan het bit proberen zonder er van te voren voor te betalen. Wil je het bit houden? Na de proefperiode krijg je een email waarin je het aankoopbedrag kunt voldoen. Besluit je toch dat het bit niet geschikt is? Geen probleem, je kunt het bit terugsturen met de bijgeleverde retour bon. We zullen dan de bestelling annuleren.

Meer productinformatie

Doordat de bitringen niet vastzitten aan de Sprenger Novo Contact enkelgebroken watertrens beweegt het bit vrijer in de paardenmond. Hierdoor kan het bit meer speling opvangen. Ben je een ruiter met een niet al te stille hand, dan is het aan te raden met een watertrens te rijden. Doordat de ringen bewegen, bewegen ze mee met de ruiterhand.


Het mondstuk van het Sprenger Novocontact bit is enkelgebroken. Een enkelgebroken mondstuk werkt in op de zijkanten van de mond, voornamelijk de lagen en het gehemelte. Als je een paard hebt wat achter het bit gaat lopen is aan te raden om een enkelgebroken bit te nemen. Het neemt de druk weg op het middelste deel van de tong. Het Sprengerbit is gemaakt van Sensogan. Sensogan is gemaakt van een innovatieve materiaalmix met het sporenelement mangaan en een gereduceerd koper- en zinkgehalte. Deze materialen zorgen ervoor dat het kauwproces van het paard wordt gestimuleerd en de oxidatie beter wordt gedoseerd. Daarnaast zorgt Sensogan voor een zeer goede acceptatie van het bit en een subtielere verbinding tussen ruiter en paard. De Sensogan bitten verkleuren minder snel en zijn eenvoudig te reinigen.

-SKU: 45347806-C383-46F9-B1EB-63BB7FF3EBC5

Onderhoudstip

Wil jij je bit optimaal glanzend houden? Gebruik dan de Diamond Paste voor het onderhoud van je bit. Daarnaast kan het voor sommige paarden fijn zijn om bitringen of een bit-bandage te gebruiken. Weet je niet goed welke maat bit je voor jouw paard nodig hebt? Gebruik de Sprenger bitmeterkaart!

Productvideo

Meer informatie
Product merkSprenger
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Watertrens Sprenger Novocontact enkelgebroken 16mm
Uw waardering