Acavallo Arena Veiligheidsbeugels

Acavallo Arena Veiligheidsbeugels

De Acavallo veiligheidsbeugels zijn momenteel erg populair. Dit komt door het luxe design en de keuze uit talloze kleuren. Gecombineerd met het lichte, maar tegelijkertijd toch sterke hoogwaardige aluminium is dit de perfecte stijgbeugel! Wil jij meer weten over de twee verschillende modellen van de Acavallo veiligheidsbeugels? Lees dan snel verder!

Buiten de mooie uitstraling heeft Acavallo ook een veiligheidssysteem in de stijgbeugels verwerkt. Zo zitten er in het voetbed van de beugels gleufjes met opstaande tandjes, waardoor zand en vuil er doorheen glijdt en je meer grip hebt. Daarnaast is het voetbed breder dan bij de meeste stijgbeugels, wat zorgt voor meer stevigheid en comfort. Het voetbed van de Acavallo veiligheidsbeugels hebben een licht verend effect wat een schokdempende werking heeft. Deze stijgbeugels zijn daarom zeker aan te raden bij ruiters die last hebben van pijnlijke gewrichten, zoals knieën, enkels en heupen.

De veiligheidsbeugels staan bekend door de opengaande tak bij een val. Zodra er druk tegen de tak komt, klapt deze open om te voorkomen dat je voet in de veiligheidsbeugel blijft hangen. De beugel zelf is onder de tak een klein stukje verhoogd om te voorkomen dat de tak onnodig open klapt en je voet dus tijdens het rijden uit de stijgbeugel gaat.

ACAVALLO ARENA ALUPRO STIJGBEUGEL

Bij Drunens Ruiterhuis zijn beide varianten van de Acavallo veiligheidsbeugels verkrijgbaar. De eerste is het Acavallo Arena Alupro model. Deze stijgbeugel is de oudere en iets goedkopere variant van de Arena collectie. Dit wil zeker niet zeggen dat deze beugel onderdoet in kwaliteit aan de vernieuwde variant, integendeel! Deze veiligheidsbeugel heeft alle bovengenoemde eigenschappen. Daarnaast bestaat de beugel uit aluminium, terwijl de openingstak van speciaal polyamide (kunststof) materiaal is gemaakt. Deze tak is zwart gekleurd en het voetbed is gemaakt van roestvrijstaal. De stijgbeugels zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren om je set compleet te maken!

ACAVALLO ARENA ALUPLUS STIJGBEUGEL

De vernieuwde en verbeterde variant, welke ook verkrijgbaar is bij Drunens Ruiterhuis, is het Acavallo Arena Aluplus model. Dit is het nieuwste model van de Arena collectie. De Acavallo Aluplus stijgbeugel is volledig gemaakt van gecertificeerd hoogwaardige aluminium en het voetbed is gemaakt van roestvrijstaal. De veiligheidstak is ook gemaakt van aluminium, waardoor deze zilver gekleurd is. Anders dan de Acavallo Alupro heeft de Acavallo Aluplus een 5 graden naar achter gekanteld voetbed. Dit zorgt ervoor dat de voet in de juiste positie gezet wordt en dit voorkomt druk op de gewrichten.

 

Ben je geïnteresseerd in deze stijgbeugels of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via e-mail (webshop@drunensruiterhuis.nl), telefoon (0416-373782) of via onze live chat op onze website.