Springzadels

Springzadels

Springzadels
 
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Waarom een passend zadel voor je paard?

Een goed passend zadel is essentieel voor een optimale samenwerking tussen ruiter en paard! Een zadel is bedoeld om het paardrijden te vergemakkelijken, de ruiter comfortabeler te laten zitten en om het ruitergewicht beter te verdelen over de paardenrug. Hierdoor wordt de rug van het paard beter beschermd. Een paarden zadel dat niet goed past kan diverse problemen veroorzaken. De ligging van het paardrijzadel kan veranderen, door ontwikkelingen die de combinatie doormaakt. Denk aan veranderingen in groei, africhtingsniveau van het paard en de leeftijd. Laat daarom je paardenzadel jaarlijks controleren, om problemen te voorkomen. Je kunt hiervoor een zadel controle afspraak maken met een van onze gespecialiseerde zadelpassers!

 

2e hands zadel: Duurzaamheid en Betaalbaarheid

Drunens Ruiterhuis heeft ook een ruim assortiment gebruikte zadels van diverse premium merken, zoals Anatomica, Equipe, Euroriding en Wintec. Deze paardenzadels kunnen gebruikssporen hebben. Het zijn stuk voor stuk nog goede zadels die volledig nagekeken en waar nog nodig aangepast zijn. Het aanbod tweedehandse zadels wisselt per week, of zelfs per dag. Vraag daarom altijd even naar de beschikbare zadels. Wie weet zit er een geschikt zadel tussen voor jou.

 

Waarom kiezen voor tweedehands zadels bij Drunens Ruiterhuis?

-Kwaliteitsgarantie: Elk zadel wordt grondig geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat het in optimale staat verkeert.

-Betaalbare Prijzen: Onze tweedehands zadels bieden een kostenefficiënte manier om hoogwaardige uitrusting te verkrijgen.

-Ruime Keuze: Met ons diverse aanbod vind je zeker het perfecte zadel voor jou en je paard.

-Deskundig Advies: Ons team van experts staat klaar om je te helpen bij het kiezen van het juiste zadel.

 

2e hands springzadel, dressuurzadel of boomloos zadel kopen

Paardenwinkel Drunens Ruiterhuis heeft een groot assortiment zadels voor ieder paard! Welk zadel je kiest, is onder andere afhankelijk van de discipline waarin je de paardensport wilt gaan beoefenen. Ben jij een echte springruiter? Dan ga je voor een springzadel. Houd jij je liever bezig met dressuur rijden? Dan kun je beter voor een dressuur zadel gaan. Of wil jij zowel springen als dressuur rijden? Dan is een veelzijdigheidszadel een goede tussenweg! Een dressuurzadel heeft een diepere zit, langere zweetbladen en meer wrongen. In een dressuurzadel zit je over het algemeen ook steviger dan in een spring zadel. Een springzadel heeft een minder diepe zit, kortere zweetbladen en weinig wrongen. Hierdoor zit je vrijer in het zadel, wat fijn is tijdens de sprong. Een veelzijdigheidszadel zit tussen een dressuur- en springzadel in en kan dus voor beide disciplines worden gebruikt.

 

Maar natuurlijk ben jij bij Drunens ruiterhuis ook aan het juiste adres voor een boomloos zadel. Een bareback pad is een voorbeeld van een boomloos zadel. Zoals de naam het al zegt, hebben deze zadels geen ingebouwde zadelboom. Een bareback pad of barefoot zadel wordt veel gebruikt voor vrijheidsdressuur en natural horsemanship. Met een rijsjabrak heb je nog meer contact met je paard.

 

Zadelonderhoud

Onderhoud je zadel voor je paard goed met een van onze lederproducten. Hierdoor blijft het leer zacht en soepel en heb je langer plezier van je paardenzadel. Ook kun je het zadel beschermen met een zadelhoes en beugelhoesjes. Dit verminderd de kans op krassen!

 

  • Maatwerk in 7 topmerken

  • Lease mogelijkheden

  • Vakmanschap sinds 1974

  • Afspraak op korte termijn mogelijk op onze privè stal de Hoge Heide

  • 150+ dressuurzadels uit voorraad leverbaar

  • 70+ springzadels uit voorraad leverbaar