Vier samen met ons het 50 jarig bestaan van Drunens Ruiterhuis!

Zomersluiting De Niro Italië! Bestel vóór 30 juni nog jouw rijlaarzen zodat ze voor de zomersluiting nog verstuurd worden! 

Live stream Bridle Flex Fit 28 mei 19 uur. Kijk mee en ontdek alles over Passier hoofdstellen.

Zadel controle

Zadel controle

 

Zadel controle

Je zadel laten controleren is zeker verstandig om te doen. Door training veranderd de rug van jouw paard en hierdoor komt het zadel ook anders te liggen na verloop van tijd. Tijdens een zadelcontrole wordt het zadel beoordeeld op de rug van jouw paard. Tevens wordt het gehele zadel gecontroleerd op loss stiksels, worden de singelstoten na gekeken en de vulling van de kussens. 

Locatie: Bij jouw thuis of bij de winkel? 

Er zijn twee mogelijkheden om zadels aan te laten controleren. Dit kan op locatie, bij de stal van jouw paard, of op onze privéstal de Hoge Heide (4km van onze winkel). De procedure bij aankoop van een zadel is gelijk aan de procedure die we volgen wanneer we bij jouw paard op stal komen. Het aanmeten van een zadel bij ons op de Hoge Heide heeft 4 voordelen:

1. Het eerste voordeel hiervan is dat we in alle rust samen kunnen vergelijken welk zadel het best is voor jou en jouw paard. Er zijn geen pensionklanten en er worden geen lessen gegeven.

2. Een tweede voordeel is dat onze winkel dichtbij is (4 km) en dat we dus (snel) zadels bij kunnen halen wanneer dat nodig blijkt te zijn.

3. Het derde voordeel is dat je na het passen/aanmeten of tijdens het aanpassen van het zadel lekker kunt winkelen. Onze winkel is namelijk maar 4 km verwijderd van de Hoge Heide.

4. Het vierde voordeel is dat we beschikken over een binnenbak met luxe bodem. Mocht je met slecht weer niet beschikken over een binnenbak dan kun je bij ons toch binnen rijden.

 

Neem contact met ons op
Laat een vraag of opmerking achter en wij zullen hier zo spoedig mogelijk op terugkomen.

 

STATISCHE CONTROLE

Tijdens een statische zadelcontrole wordt de ligging van het zadel op het paard gecontroleerd in de poetsplaats of op stal. Op basis van deze controle kan worden bepaald of het zadel aangepast kan worden of moet worden vervangen. De zadelboom, kussenvulling, stiksels en slijtage van het zadel worden gecontroleerd. Deze manier van controleren is geschikt voor maneges of mensen met meerdere paarden.

Een opvuladvies kan niet worden gegeven aangezien het zadel en het paard niet worden belast met het gewicht van de ruiter.

DYNAMISCHE CONTROLE

Tijdens een dynamische zadelcontrole wordt de ligging van het zadel op het paard gecontroleerd. We bespreken de bouw van jouw paard en de invloed van de bouw op de ligging van het zadel. Je wordt gevraagd om je paard zelf op te zadelen zodat wij (indien nodig) op- en/of aanmerkingen en advies kunnen geven. Vervolgens vragen wij je het paard voor te rijden in stap, draf en galop, zowel op de linker- als op de rechterhand. De zadelboom, kussenvulling, stiksels en slijtage van het zadel worden gecontroleerd.

Er wordt besproken hoe je houding en zit op het paard is in combinatie met de pasvorm en ligging van het zadel op jouw paard. Indien nodig wordt er een advies geschreven voor aanpassing van jouw zadel of een advies voor een ander zadel. De controleduur bedraagt ongeveer 30 minuten.

Zadelaanpassingen

De helft van de aanpassingen kunnen we ter plekke verrichten, afhankelijk van de werkzaamheden. Indien de aanpassingen uitgebreid zijn, passen we het in onze zadelmakerij aan. Wij doen niet alles op locatie, omdat wij bijvoorbeeld bij het opvullen van het zadel de kussens onder het zadel uit willen halen. Het voordeel is dat we het wol op een gelijkmatige manier aan kunnen brengen in het kussen. Zo worden ‘knopen’ in de vulling voorkomen. De kwaliteit van het vulwerk is dus veel beter dan wanneer het kussen niet wordt losgemaakt.

MOGELIJKHEDEN OM JE ZADEL TERUG TE ONTVANGEN

- Zadel ophalen in onze winkel
- Zadel laten controleren op privéstal De Hoge Heide met binnenpiste (4 km van onze winkel)
- Zadel terugsturen per post
- Aflevering bij jouw paard op stal op afspraak, ingepast in de route van de zadelspecialisten
- Aflevering bij jouw paard op stal op afspraak, waarbij we speciaal voor jou komen gereden