Garantie en klachten

Garantie

Is er volgens jou iets mis met het artikel dat je bij Drunens Ruiterhuis hebt gekocht? Dat is natuurlijk vervelend en willen we graag proberen op te lossen.

Op alle artikelen zit een garantiebepaling van de fabrikant deze is van toepassing op fabricage- en materiaalfouten.

De fabrieksgarantie is tijdsgebonden en dit is per fabrikant verschillend.

 

Wat valt er niet onder garantie?

Zodra het artikel door iemand anders dan Drunens Ruiterhuis of de fabriek word gerepareerd of aangepast (overspuiten helm, siersteentjes plakken, etc.) vervalt áltijd de garantie.

Schade als gevolg van factoren van buitenaf (zoals vallen van je paard, product laten vallen, schade door je paard of andere dingen etc.) vallen niet onder garantie. Ook verlies van strass steentjes, slijtage van een siliconenzitvlak, kapotte ritsen en andere slijtage door normaal gebruik, vallen niet onder de garantie.

 

Valt jouw klacht niet onder de bovenstaand genoemde situaties? Neem dan contact op met onze reclamatieafdeling door te mailen naar [email protected]. We vragen je hierbij de aankoopfactuur, foto’s en omschrijving van de klacht/gehele artikel en je gegevens te vermelden in de mail, zodat we je zo spoedig mogelijk kunnen helpen. Wij zullen dan altijd contact opnemen met de vervolgstappen.

Mocht het artikel terug naar ons moeten komen voor beoordeling, dan zijn er enkele belangrijke punten (áltijd na contact met en toestemming van onze reclamatieafdeling):

  • Je ontvangt áltijd een mail met daarin een retournummer. Schrijf deze op op de (kopie)factuur en doe deze in het pakket bij het terug te sturen artikel. Daarnaast ontvang je ook een retourlabel, zodat je het pakket kosteloos aan ons kunt retourneren. Zorg dat het artikel in een daarvoor geschikte verpakking en goed dichtgeplakt wordt Het terugsturen van het artikel is op eigen risico. Bewaar het verzendbewijs met track & trace daarom goed totdat het pakket bij ons is bezorgd en verwerkt. Afgeven in de winkel mag uiteraard ook!
  • Probeer het artikel zo schoon mogelijk terug te sturen. Dit betekent een gewassen broek of deken, een schoongemaakte borstel, etc.

Retouradres:

Drunens Ruiterhuis

TAV Reclamatieafdeling

Grotestraat 264

5151 BS Drunen

 

Klachten 

Mocht je niet tevreden zijn en een klacht hebben raden we je aan om deze eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar [email protected].

Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. De onafhankelijke geschillencommissie van Stichting WebwinkelKeur zal de klacht behandelen. De uitspraak hiervan is bindend en zowel ondernemer als consument stemmen in met deze bindende uitspraak. Aan het voorleggen van een geschil aan deze geschillencommissie zijn kosten verbonden die door de consument betaald dienen te worden aan de betreffende commissie.

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is, dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.