Bitfit service

Bitfit service

 

Bitfit service

Drunens Ruiterhuis heeft een aantal bit-specialisten in dienst die, met hun uitgebreide expertise en passie voor de paardensport, voor iedere combinatie hun best doen om het perfecte bit te vinden.

Heb je een paard met een gevoelige mond of aanleunings problemen? Pakt je paard makkelijk het bit vast of is hij erg sterk tijdens het rijden? Wil je de overstap naar een stang- en trens combinatie maken? Of ben je gewoon opzoek naar een (nieuw) bit voor jouw paard? Met onze bitfit service helpen we jou om het juiste paarden bit te vinden!

Voor onze bitfit service kun je langskomen in de winkel of je kunt onder aan de pagina jouw bitfit afspraak online maken. Dan gaan we samen op zoek naar het beste bit voor jouw paard!

 

Wat houdt de bitfit service van Drunens Ruiterhuis in?

Er zijn een heleboel soorten bitten in verschillende maten en diktes, maar welk bit is nu geschikt voor jouw paard of pony? Ieder paard kan anders reageren op een bit en een nieuw bit is altijd wennen. Daarom biedt Drunens Ruiterhuis een bitfit service aan.
De bitfit service maakt het mogelijk meerdere bitten te testen. Je mag 2x met een bit rijden, waardoor je optimaal kunt ervaren hoe jouw paard op het (nieuwe) bit reageert. Onze bit-specialisten bieden persoonlijk advies, op basis van hun kennis en praktijkervaringen uit de (top)sport. Samen met jou wordt er gezocht naar het juiste paardenbit.
Het is mogelijk om een watertrens, bustrens, kneveltrens, d-trens, dressuurstang, stang- en trens combinatie en nog veel meer soorten trenzen en dressuurstangen te testen!

 

Voordelen bitfit service voor ruiter en paard!

Wordt de bitfitter voor je eigen paard met de bitfit service van Drunens Ruiterhuis! Daarnaast heeft deze service nog meer voordelen:

 

Stappenplan om je eigen bitfitter te worden:

1. Allereerst hebben onze bit-specialisten informatie nodig over onder andere je paard, het huidige bit en mogelijke problemen tijdens het rijden. Deze informatie zullen we met je bespreken tijdens je winkel bezoek of na het maken van je online bitfit afspraak.

2. Nadat we alle nodige informatie hebben, gaan we samen alle mogelijkheden bekijken. Gaan we voor een enkelgebroken bit, dubbelgebroken bit, een watertrens, bustrens, d-trens, onderlegtrens, dressuurstang of toch iets anders?
Ons bitten assortiment bestaat uit een groot aantal verschillende merken zoals, Sprenger, BR, Neue Schule, Myler, Harry`s Horse en nog veel meer. Drunens ruiterhuis heeft een groot assortiment voorraad testbitten** die je kunt proberen. 


3. Vervolgens mag je maximaal 4 paardenbitten thuis gaan uitproberen. Met elk bit mag je 2x rijden, zodat je goed kunt ervaren hoe je paard reageert op het nieuwe bit. De testperiode bedraagt 7 dagen.

4. Na het testen van de bitten kun je jouw ervaringen met ons delen. Heb je het juiste gevonden? Dan factureren wij het bit en kun je het nieuwe bit direct houden, met uitzondering van TRUST testbitten. Een Trust bit testen kan alleen met de daarvoor bestemde Trust testbitten i.v.m. het materiaal. Deze Trust testbitten mogen niet voor eigen gebruik gekocht worden en moeten dus altijd retour gestuurd worden, binnen 7 dagen nadat er maximaal 2x mee gereden is. Vervolgens kun je het normale Trust bit aanschaffen voor eigen gebruik.  Nog niet helemaal tevreden over de geteste bitten? Dan mogen deze worden geretourneerd en zoeken we samen verder naar de perfecte match!

 

 

NIEUW! Trust testbitten Inno sense en Sweet iron!

Het is vanaf nu ook mogelijk om Trust Inno Sense en Trust Sweet Iron bitten te testen met een van onze testbitten. LET OP! Hiervoor hebben wij dus speciale testbitten liggen, die alleen bedoeld zijn om te testen en dus niet voor eigen gebruik te houden zijn. Wil je na het testen graag het bit aanschaffen? Dan kan! Hiervoor ontvang je dan een nieuw bit voor eigen gebruik.

 

Bekijk hier ons gehele bitten assortiment of ga direct naar een van onze top merken:

 

Bekijk hier alle Sprenger bitten Bekijk hier alle Neue Schule bitten

Bekijk hier alle Trust bitten

Bekijk hier alle Myler bitten Bekijk hier alle BR bitten Bekijk hier alle Harry`s Horse bitten

 

 

*Bij een online consult dienen alleen de verzend- en eventuele retourkosten te worden voldaan. Wanneer een geretourneerd bit niet aan ons retourbeleid voldoet, wordt 25% van het aankoopbedrag in rekening gebracht.

** M.u.v. Fager bitten, kunststof, spons- of lederen bitten.