Zondag 23 januari zijn wij extra geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur tijdens onze extra koopzondag!

Over Ons

Het Drunens Ruiterhuis is een Nederlands bedrijf gelegen in het Brabantse Drunen. Het bedrijf bestaat uit een winkel, webwinkel en groothandel in de verkoop van producten voor zowel ruiter en paard. Bij het Drunens Ruiterhuis vind je een totaal aanbod van zadels tot kleding in één van de grootste ruitersportwinkels van Nederland. 
Het bedrijf startte in 1974 en vond haar oorsprong in de verkoop van zadels en speelgoed. Sinds 1977 heeft het Drunens Ruiterhuis zich volledig toegelegd op de verkoop van ruitersport artikelen.

Heden dagen heeft Drunens Ruiterhuis royale collecties, service en maatwerk voor iedere paardenliefhebber. 
Drunens Ruiterhuis vierde in April 2015 een feestelijke opening. De winkel werd vergroot naar 1200m2. Waar eerst een kleine laarzenhoek was werd nu plaats gemaakt voor een hoek met ruim 80 vierkante meter aan laarzen. 
Daarnaast werd de lederhoek vergroot met hoofdstellen en tuigage. Daarnaast is er flink meer ruimte voor alle helmen die er verkocht worden.

 
 
 
Lees alles over de geschiedenis van Drunens Ruiterhuis:
 
- 1965 Zadelmakerij T.H. Ruisbroek ontstaat, onder leiding van twee broers van Louis Ruisbroek. De ene broer was de vakman en was zeer kundig in het ontwikkelen van zadels. De andere broer was zeer bedreven in de handel.
 
- 1970 Samen bouwden de broers een groothandel en detailhandel in ruitersportartikelen.
 
 
- 1974 Doortje en Louis Ruisbroek hebben de detailhandel in ruitersportartikelen overgenomen van T.H. Ruisbroek B.V.
De naam ‘Drunens Ruiterhuis’ ontstaat, aangezien de winkel in Drunen gevestigd was (tegenover het huidige pand aan de Grotetraat in Drunen).
 
- 1991 Drunens Ruiterhuis verhuist van Grotestraat 150 naar het pas gebouwde pand Grotestraat 264. Het pand wordt feestelijk geopend met Anky van Grunsven
 
 
- 1999 Drunens Ruiterhuis bestaat 25 jaar
 
 
- 2001 Drunens Ruiterhuis wordt uitgebreid. Er wordt aan aanbouw gebouwd, inclusief parkeerplaats.
 
 
- 2007 Tom Ruisbroek (zoon van Louis en Doortje Ruisbroek) wordt mede eigenaar van Drunens Ruiterhuis.
 
 
- 2015 Drunens Ruiterhuis is verbouwd, en wordt feestelijk heropend.