Zondag 23 januari zijn wij extra geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur tijdens onze extra koopzondag!

Zadelpas service

 

Zadelpasservice

Drunens Ruiterhuis heeft een aantal gespecialiseerde zadelpassers in dienst, die met hun uitgebreide expertise en passie voor de paardensport voor iedere ruiter hun best doen om het perfecte zadel te vinden.

Voor het maken van een zadelafspraak kan je contact op nemen met de winkel via het telefoonnummer 0416-373782 of door een e-mail te sturen naar het emailadres [email protected].

 

Drunens Ruiterhuis Zadelpasservice bij uw paard op stal
(op route zadelmakers, normaal binnen 2 à 3 weken)

Deze service bieden we aan op een locatie van jouw keuze. We houden met de planning van de afspraak rekening met een route die we gepland hebben. Afhankelijk van die route kun je op korte termijn een afspraak maken, maar onze norm is eigenlijk dat we binnen twee weken bij je op locatie willen komen (uiteraard, afhankelijk van drukte en geplande routes). Bel ons alsjeblieft voor overleg.

 

Drunens Ruiterhuis Express Zadelpasservice
(binnen 1 week)

Deze service bieden we aan op Privéstal De Hoge Heide te Drunen. Het aanmeten van een zadel bij onze Express Zadelservice heeft 6 voordelen ten opzichte van onze service bij jouw paard op stal:

Het eerste voordeel is dat je op korte termijn kunt worden geholpen. Doordat je naar ons komt, hoeven we geen rekening te houden met de route van onze zadelpassers.

Het tweede voordeel is dat je de voorrijkosten bespaart.

Het derde voordeel hiervan is dat we in alle rust samen kunnen vergelijken welk zadel het best is voor jou en jouw paard. Er zijn geen pensionklanten en er worden geen lessen gegeven.


 Een vierde voordeel is dat onze winkel dicht bij is (4 km) en dat we dus (snel) zadels bij kunnen halen wanneer dat nodig blijkt te zijn. Er is dan geen vervolgafspraak noodzakelijk.


Het vijfde voordeel is dat je na het passen/aanmeten of tijdens het aanpassen van het zadel lekker kunt winkelen. Onze winkel is namelijk maar 4 km gelegen vanaf Privéstal de Hoge Heide.

Het zesde voordeel is dat we beschikken over een binnenbak met luxe bodem. Mocht je met slecht weer niet beschikken over een binnenbak dan kun je bij ons toch binnen rijden.

 

Voorgaand aan de zadelafspraak

Voordat het zadel wordt aangemeten, bevelen wij aan om de winkel te bezoeken. Wij kunnen je dan onze zadels laten uitproberen en kijken welke merken geschikt voor je zijn. Tevens kunnen we bekijken of je oude zadel kan worden ingeruild en zo ja, dan kunnen we de inruilprijs bepalen (neem je oude zadel dus mee). Wij adviseren je echter altijd om jouw oude zadel particulier te verkopen, aangezien het zadel dan meer zal opleveren.

Ons zadel assortiment bestaat uit een groot aantal verschillende merken welke voor jou en je paard een zadel op maat kunnen produceren, namelijk:
Albion, Anatomica, Childeric, Passier, Prestige, Euroriding, Wintec, Equipe, ATM, Erreplus, etc.

De werkwijze is bij alle merken gelijk. Naast een groot assortiment nieuwe spring-, dressuur- en veelzijdigheidszadels bieden wij ook een ruim assortiment van tweedehands zadels aan.

 

Tijdens de zadelafspraak

Tijdens een zadel afspraak letten wij op de volgende punten:
Het ras en het type paard, de leeftijd, de bouw, de gangen, de gevoeligheid van de rug, de vorm van de schoft en schouders, en de conditie van het paard.
Verder letten we op: de stabiliteit en het schuiven van het zadel, lengtebuiging, bewegingsvrijheid, schoudervrijheid, schoftvrijheid, de beweging van de voor- en achterhand en het gedrag van het paard onder het zadel.

Wij zullen adviseren welk zadel wij het meest geschikt vinden op basis van jouw wensen en de resultaten met jouw paard. Daarnaast zullen wij de geadviseerde maat opties met je doornemen. In 80% van de gevallen kunnen wij een zadel leveren uit onze voorraad. Het kan echter voorkomen dat een zadel besteld moet worden. Meestal bedraagt de levertijd voor een maatzadel 6-12 weken, afhankelijk van het gekozen merk. Zodra het zadel bij ons wordt geleverd, bellen we je voor een afleverafspraak. Tijdens deze afspraak letten we weer op de eerder genoemde punten.

 

Drunens Ruiterhuis Zadel-lease
(zowel nieuw als gebruikt)

Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheid voor het leasen van je nieuwe zadel!