Zadelpas service

 

Zadelpasservice

Drunens Ruiterhuis heeft een aantal gespecialiseerde zadelpassers in dienst, die met hun uitgebreide expertise en passie voor de paardensport voor iedere ruiter hun best doen om het perfecte zadel te vinden.

Voor het maken van een zadelafspraak kan je contact op nemen met de winkel via het telefoonnummer 0416-373782 of door een e-mail te sturen naar het emailadres [email protected]

 

Voorgaand aan de zadelafspraak

Voordat het zadel wordt aangemeten, bevelen wij aan om de winkel te bezoeken. Wij kunnen je dan onze zadels laten uitproberen en zo kunnen we kijken welke merken geschikt voor je zijn. Tevens kunnen we bekijken of je oude zadel kan worden ingeruild en zo ja, dan kunnen we de inruilprijs bepalen (neem je oude zadel dus mee). Wij adviseren je echter altijd om jouw oude zadel particulier te verkopen, aangezien het zadel dan meer zal opleveren.

Ons assortiment bestaat uit een groot aantal verschillende merken welke voor jou en je paard een zadel op maat kunnen produceren, namelijk:
Albion, Anatomica, Childeric, Passier, Prestige, Euroriding, Wintec, Equipe, ATM, Erreplus, etc.

De werkwijze is bij alle merken gelijk. Ook bieden wij een ruim assortiment van tweedehands zadels aan.

 

De mogelijkheden 

Er zijn twee mogelijkheden om zadels aan te laten meten. Dit kan op locatie (bij de stal van jouw paard), of op onze priv√©stal de Hoge Heide (4km van onze winkel) in Drunen. De procedure bij aankoop van een zadel op stal de Hoge Heide is gelijk aan de procedure die we volgen wanneer we bij jouw paard op stal komen. Het aanmeten van een zadel bij ons op de Hoge Heide heeft 4 voordelen:

Het eerste voordeel hiervan is dat we in alle rust samen kunnen vergelijken welk zadel het best is voor jou en jouw paard. Er zijn geen pensionklanten en er worden geen lessen gegeven.
Een tweede voordeel is dat onze winkel dichtbij is (4 km) en dat we dus (snel) zadels bij kunnen halen wanneer dat nodig blijkt te zijn.
Het derde voordeel is dat je na het passen/aanmeten of tijdens het aanpassen van het zadel lekker kunt winkelen. Onze winkel is namelijk maar 4 km verwijdert van de Hoge Heide.
Het vierde voordeel is dat we beschikken over een binnenbak met luxe bodem. Mocht je met slecht weer niet beschikken over een binnenbak dan kun je bij ons toch binnen rijden.

 

Tijdens de zadelafspraak

Tijdens een zadel afspraak letten wij op de volgende punten:
Het ras en het type paard, de leeftijd, de bouw, de gangen, de gevoeligheid van de rug, de vorm van de schoft en schouders, en de conditie van het paard.
Verder letten we op: de stabiliteit en het schuiven van het zadel, lengtebuiging, bewegingsvrijheid, schoudervrijheid, schoftvrijheid, de beweging van de voor- en achterhand en het gedrag van het paard onder het zadel.

Wij zullen adviseren welk zadel wij het meest geschikt vinden op basis van jouw wensen en de resultaten met jouw paard. Daarnaast zullen wij de geadviseerde maat opties met je doornemen. In 80% van de gevallen kunnen wij een zadel leveren uit onze voorraad. Het kan echter voorkomen dat een zadel besteld moet worden. Meestal bedraagt de levertijd voor een maatzadel 6-12 weken, afhankelijk van het gekozen merk. Zodra het zadel bij ons wordt geleverd, bellen we je voor een afleverafspraak. Tijdens deze afspraak letten we weer op de eerder genoemde punten.