De singels van Anatomica

De singels van Anatomica

De singels van Anatomica

Anatomica heeft ook singels in het assortiment, om je zadel optimaal te laten aansluiten aan je paard. Het is belangrijk dat de singel comfortabel is voor het paard en gemakkelijk is in gebruik. De verschillende singels hebben allemaal een andere werking:

Dit is een standaard, rechte singel. Deze singel is fijn voor paarden die snel wondjes in de oksels krijgen. Het materiaal is heel zacht en is gemakkelijk te wassen in een wasmachine of met de hand. Het verschil met andere neopreen singels is dat er een extra stuk nylon in de singel zit. Dit zorgt ervoor dat de singel niet zo snel vouwt. Schuift je zadel snel naar voren, omdat je paard wat ronder gebouwd is? Dan is deze singel niet geschikt.

Dit is een anatomisch gevormde, symmetrische, lederen singel. Dit model is speciaal ontworpen voor paarden met een erg ronde buik. Deze singel voorkomt dat het zadel naar voren schuift en de singel in de oksels gaat irriteren of wondjes veroorzaakt. Deze singel is op deze plek ook wat smaller gemaakt, om dit soort wondjes nog beter te kunnen voorkomen. Wel is het middenstuk wat breder, om een fijne drukverdeling te behouden. De singel heeft elastiek bij de gespen, wat alleen uitrekt wanneer het paard dit nodig heeft.

Dit is een anatomisch gevormde, symmetrische, lederen singel. Dit model is ontworpen voor standaard gebouwde paarden. Het middenstuk is wat breder voor een optimale drukverdeling, maar is bij de oksel is de singel wat terug gesneden om wondjes te voorkomen. De singel heeft een klein stukje elastiek bij de gespen, wat iets uitrekt wanneer het paard dit nodig heeft.

Dit is een anatomisch gevormde, symmetrische, lederen singel. Dit model is ontworpen voor extra stabiliteit van het zadel. Door het anatomisch gevormde model heeft het paard veel bewegingsvrijheid bij de oksels. Ook is het materiaal wat bij de oksels zit extra zacht, zodat het paard niet snel wondjes oploopt. De singel heeft aan de voorzijde een punt die een stukje naar voren tussen de voorbenen gaat. Hierdoor kan de zijkant van de singel wat breder blijven, wat de extra stabiliteit geeft. De singel heeft elastiek bij de gespen, wat alleen uitrekt wanneer het paard dit nodig heeft.

Dit is een anatomisch gevormde, symmetrische, lederen singel. Dit model is ontworpen voor extra stabiliteit van het zadel. Door het anatomisch gevormde model heeft het paard veel vrijheid bij de oksels. Ook is het materiaal wat bij de oksels zit extra zacht, zodat het paard niet snel wondjes oploopt. De singel heeft aan de voorzijde een punt die een stukje naar voren tussen de voorbenen gaat. Hierdoor kan de zijkant van de singel wat breder blijven, wat de extra stabiliteit geeft. De singel heeft geen elastiek bij de gespen.

Dit is een anatomisch gevormde, symmetrische, lederen singel. Deze singel geeft hetzelfde effect als singel model III, maar de punt bij de voorbenen is wat smaller. Dit is ideaal voor paarden die tussen de voorbenen wat smaller zijn, en daardoor wat minder ruimte hebben. De singel heeft geen elastiek bij de gespen.

Heb je nou een paard met een enorm gevoelige huid? Bij elke Anatomica singel is er ook een bijpassend singelbontje verkrijgbaar. Deze zijn standaard op voorraad in verschillende maten en modellen in de kleuren zwart/zwart en wit/wit, maar de singelbontjes kun je ook geheel naar je eigen wensen samenstellen. Hoe leuk is dat?!

Kijk voor deze uitleg (inclusief beeld) eens naar deze video:
https://www.youtube.com/watch?v=_QU4L99RpLM