Help je paard met olieën en een detox

Help je paard met olieën en een detox

Gastblog by JRS: Help je paard met olieën en een detox

 

Met de winter voor de deur kan je paard extra ondersteuning nodig hebben. Dit kun je doen door middel van supplementen. Ideaal hiervoor is Cavalor OilMega en Cavalor Hepato Liq. In deze blog vertellen we je waarvoor je deze producten gebruikt.

 

Doordat het kouder wordt, kan het zijn dat je paard wat achteruit gaat in zijn weerstand. Hij moet een nieuwe vacht aanmaken en meer moeite doen om zichzelf warm te houden. Sommige paarden kunnen prima zelf deze seizoenswisseling maken. Andere hebben er hulp bij nodig. Met supplementen kun je je paard een extra boost geven om goed te beginnen aan het winterseizoen.

 

Olie

Merk je dat de weerstand van je paard achteruit gaat? Heeft hij moeite met door zijn vacht heen komen? Of mag hij wat meer energie en uithoudingsvermogen krijgen? Dan kan de OilMega van Cavalor een goede toevoeging zijn voor zijn dieet. Door de unieke samenstelling van verschillende ingrediënten heeft de olie een groot effect op veel verschillende niveaus.

 

Bijzonder aan de ingrediënten van de OilMega is de aanwezigheid van het gepatenteerde NAB. Dit zijn Natural Anti Biotics ofwel natuurlijke antibiotica. Deze doden actief de schadelijke pathogene bacteriën en verzekeren daardoor de gezondheid van de darmflora. Ze bevorderen ook de vertering in de darmen waardoor ze preventief werken tegen maag- en darmklachten. De olie werkt ook preventief tegen spierverzuring door de aanwezigheid van Vitamine E.

 

Eveneens bijzonder is de aanwezigheid van verschillende vetzuren en de samenstelling daarvan. De vetzuren hebben elk hun eigen positieve eigenschappen, maar door de unieke samenstelling hebben ze een extra sterk effect. Omega 3 werkt tegen spierverzuring, is ontstekingsremmend en bevordert de werking van de gewrichten. De aanwezige Omega 6 versterkt het immuunsysteem van je paard. De juiste verhoudingen van deze vetzuren in combinatie met Omega 9 maakt dat de olie ook de hormoonhuishouding, het cardiovasculair systeem en de hersenfunctie ondersteunt. Zo zorgt Cavalor OilMega voor de algehele gezondheid van jouw paard.

 

Detoxen

Als je een supplement voert, is het belangrijk dat het paardenlichaam alle ingrediënten goed opneemt. Daarom is het aan te raden om, voordat je begint met een supplement, je paard een korte detox kuur te geven. Dit zorgt ervoor dat de lever- en nierfunctie verbetert en je een optimaal rendement uit je supplement haalt.

 

We raden aan om je paard twee keer per jaar een detox kuur te geven. Je kunt dit het beste doen tijdens de seizoenswisseling, na een intensief wedstrijdseizoen of tijdens de ruiperiode. Ook als je paard medicijnen heeft gehad of voordat je een ander supplement gaat gebruiken, is dit aan te raden.

 

Detoxen kun je doen met de Cavalor Hepato Liq. Deze is speciaal ontworpen voor de lever en vervult meer dan honderd taken. Afvalstoffen kunnen zich ophopen in het paardenlichaam terwijl dat niet de bedoeling is. Hepato Liq ondersteunt het metabolisme en breekt afvalstoffen af. De kruiden die erin zitten stimuleren de werking van de lever en de overige ingrediënten hebben een zuiverende werking. Door de Hepato Liq eenmalig 25 dagen lang te voeren, leg je een goede basis om vanuit daar verder te werken aan de gezondheid van jouw paard.

 

 

JRS is Equestrian Brand Expert van diverse hoogwaardige ruitersportmerken in de Benelux. De paardensport ontwikkelt snel en JRS wil deze veranderingen stimuleren. Ze fungeert daarom niet alleen als groothandel, maar ook als kenniscentrum. Voor meer informatie kijk je op www.jrsport.nl