Wij zijn geopend! Winkel, Webshop & Zadelpassers.

Dekenkeuze tips van Bucas

Dekenkeuze tips van Bucas

Bucas dekenkeuze tips

De herfst is officieel begonnen. Welke deken kun je nu het beste gebruiken tijdens de overgang naar de herfst/winter in Nederland? Jacob Janssen van Mobi Agenturen, de leverancier van Bucas, deelt graag een aantal tips met je.

 

  1. Bepaal eerst welke prioriteiten jij stelt aan de paardendeken

Er zijn verschillende soorten Bucas dekens verkrijgbaar. Het is belangrijk dat je eerst bij jezelf nagaat naar wat voor deken je op zoek bent voor jouw paard. Moet de deken oersterk zijn? Vind je kleur belangrijk? Staat jouw paard vaak binnen of buiten? Is jouw paard gevoelig voor kou of staat jouw paard altijd onder dikke dekens?

 

  1. Vergelijk de dekens met elkaar

Als je op zoek gaat naar een geschikte Bucas deken, dan is het van belang dat je jouw prioriteitenlijstje naast de verschillende productomschrijvingen van de Bucas dekens legt. Op de website van Bucas https://www.bucas.com/nl/en in de productomschrijvingen op de website van Drunens Ruiterhuis, kun je alle dekens terugvinden, waarbij de eigenschappen van iedere deken duidelijk staan omschreven.

  1. Temperatuur

Temperatuur bij Bucas dekens is vaak leidend wanneer je op zoek bent naar een deken. Vandaar dat je op de Bucas website ook temperatuur overzichten zoals onderstaand voorbij ziet komen. Onderstaande tabel laat bijvoorbeeld zien dat de Power Turnout het beste te gebruiken is tussen de +16 en -10 graden. De Power Turnout Extra kun je tussen +13 en -20 graden gebruiken. Deze deken kun je iets later in de herfst gebruiken, speciaal voor kou gevoelige paarden.

 

  1. Oersterke stof en geen zweetdeken meer nodig!

Bucas dekens staan bekend om haar oersterke stof Ballistic Nylon en de Stay-Dry voering. Wij leggen graag deze termen even uit:

Ballistic Nylon

De Power- Smartex- en Atlantic Turnout dekens zijn gemaakt van ‘Balistic Nylon’, deze stof is bijna onverwoestbaar. Door de combinatie van een sterke draad en een speciale weeftechniek is deze stof heel sterk. De stof is zo sterk dat ondanks een beschadiging van een scherp voorwerp de stof niet verder scheurt.

 

Stay-Dry
Deze antibacteriële voering transporteert het zweet/vocht razend snel naar buiten en zorgt altijd voor een droge laag direct op de vacht waardoor het paard nooit af kan koelen door zweet/vocht. Tussen het paard en de deken ontstaat een laag stilstaande lucht en dit zorgt voor de isolatie. Tevens heb je met deze voering geen zweet deken meer nodig. Wel zo fijn!

 

  1. Meten is weten

Belangrijke tip: meten = weten. Bucas heeft ontzettend veel maten in het assortiment om voor jouw paard de perfecte pasvorm te verkrijgen. De juiste maat is belangrijk en koop de dekens niet te groot. Zie ook www.bucas.com - help- hoe meet ik mijn paard.