De lente komt eraan! Wat te doen bij zomereczeem?

De lente komt eraan! Wat te doen bij zomereczeem?

De lente komt eraan! Wat te doen bij zomereczeem?

Zomereczeem bij paarden is geen pretje. Veel voorkomende kwaaltjes zijn jeuk bij de staart en de manen, kale plekken en zelfs soms open wonden. Dit is, gedeeltelijk, te voorkomen. Lees snel verder voor tips!

Zoals we allemaal al wel hebben gemerkt, hebben we dit jaar te maken met een zachte winter. Dit betekend dat de muggen die jouw paard steken, dit jaar waarschijnlijk een stuk sneller aanwezig zullen zijn. Een goede reden om alvast te starten met een aantal maatregelen, waaronder het regelen van voldoende bescherming voor jouw paard.

Veel paardenbezitters weten dat er eczeemdekens bestaan. Veel paardenbezitters beginnen alleen te laat met de aanschaf en het gebruik van een eczeemdeken. Zeker als jouw paard gevoelig is voor zomereczeem moet je hier vroeg bij zijn. Ruim voor de lente is begonnen.

Mocht het nog te koud zijn voor een eczeemdeken, dan kun je in de eerste instantie beginnen met een regendeken of gevoerde deken met een staartflap en een hals. Zo worden de probleemgebieden zoals de hals en de staartwortel bedekt.

Want ook al is het koud(er) buiten, vaak zijn de muggen al flink actief zonder dat je er erg in hebt. Preventie is de sleutel tot succes. Begin dus met een deken voor het muggenseizoen begint.

Zodra het buiten wat warmer begint te worden (vanaf 14 graden), dan kun je overstappen naar een eczeemdeken zoals de Bucas Sweet Itch.

De Sweet Itch deken met zebrastrepen, voorkomt dat het paard gestoken wordt. Het is wetenschappelijk bewezen dat vliegen in de war raken van de zebrastrepen en dus bij het paard vandaan blijven. Dit komt omdat vliegen met infrarood kijken, door de zebrastrepen raken zij gedesoriënteerd. De zebraprint houdt hierdoor meer dan 70% van de insecten op afstand en geeft veel meer rust in de directe omgeving van het paard.

De Sweet Itch deken is gemaakt van een speciaal ontwikkelde stof die zelfs de kleinste insecten tegenhoudt, waarbij er extra aandacht is besteed aan de probleemgebieden; de manen- en staartgedeeltes.

De deken bedenkt het volledige lichaam van het paard, met een halsstuk tot aan de oren om zo de manen volledig te beschermen. Een elastische, afneembare buikflap beschermt de onderbuik van het paard, van kruis tot ellenboog.

Een grote staartflap bedekt de staartwortel. De bilkoorden houden de deken op zijn plaats, de gevoerde borstflap zorgt ervoor dat de deken comfortabel zit en de schouderplooien zorgen voor extra bewegingsvrijheid.

De Sweet Itch werkt tevens als een parasol, deze biedt namelijk UV-bescherming. Hierdoor wordt verbranding en verkleuring van de vacht voorkomen.

Koop de dekens ook niet te groot. Zie ook www.bucas.com - help- hoe meet ik mijn paard.