Innova Riding veiligheidsbeugels

Innova Riding veiligheidsbeugels

Innova Riding veiligheidsbeugels

 

Heb jij een jong paard? Of een paard wat snel schrikt? Of ben je zelf gewoon liever safe than sorry? Van het paard vallen en met je voet in de beugel blijven hangen is de nachtmerrie van elke ruiter en amazone. Gelukkig is hiervoor een fantastisch veiligheidssysteem ontwikkeld door Innova Riding!

De techniek achter de veiligheidsbeugels van Innova Riding


De veiligheidsbeugels van Innova Riding worden zeer zorgvuldig ontwikkeld en gemaakt in Italië. De veiligheidsbeugels worden zeer secuur gefreesd uit een plaat aluminium in plaats van gegoten. Hierdoor zijn de veiligheidsbeugels extra sterk. De veiligheidsbeugels zijn voorzien van een revolutionair veiligheidssysteem, die ervoor zorgt dat wanneer je van je paard valt, je niet met je voet in de beugel kan blijven hangen.

Waar de meeste veiligheidsbeugels opengaan wanneer je vast zit met je voet in de beugel en naast je paard hangt, gaat Innova (en Tech Stirrups) al open tijdens de vlucht/val. In de vlucht en tijdens de val krijg je de beste kans om weg van jouw paard te komen. Dit is uitzonderlijk en zorgt ervoor dat de Innova veiligheidsbeugels nog veiliger zijn.

 

De beugel opent door de druk wanneer je valt en je voet komt hierdoor gemakkelijk en soepel uit de beugel. Dit wordt mogelijk gemaakt door de speciale veerconstructie in het openklappende gedeelte van de beugel. Hierdoor opent en sluit de beugel automatisch. Tijdens het rijden heb je hier geen hinder van gezien de veiligheidsbeugel enkel opent wanneer er een bepaalde druk op komt. Dit systeem is zo ontwikkeld, dat je voet uit de beugel komt al tijdens de val en dus niet pas wanneer je op de grond beland bent.

Door het snel openen en sluiten van de veiligheidsbeugel, is deze ook veilig voor je paard wanneer deze er bijvoorbeeld op terecht zou komen. Doordat de beugel snel sluit, zijn er geen uitstekende onderdelen waar het paard zich aan zou kunnen beschadigen.

De veiligheidsbeugels zijn tevens ontwikkeld om de ruiter de perfecte balans en grip te geven. Ze zijn simpel te onderhouden, veilig en makkelijk in gebruik. Daarnaast ook duurzaam, geven veel comfort en zien er ook nog eens fantastisch uit dankzij de diverse prachtige designs!


Prachtig design

Naast het feit dat deze veiligheidsbeugels bijzonder innovatief en veilig zijn, is er ook op het design geen concessies gedaan. De veiligheidsbeugels zijn bijzonder stijlvol en in diverse prachtige kleuren en designs verkrijgbaar! Het model Olympia is gemaakt van aluminium en heeft een grote keuze aan diverse prachtige kleuren. Dit model staat bekend om de extra grip.
De veiligheidsbeugels worden gemaakt van o.a. hoge kwaliteit aluminium en zijn volledig vrij van plastic. Hierdoor zijn deze veiligheidsbeugels ook eco-vriendelijk ontwikkeld.