Wij zijn geopend! Winkel, Webshop & Zadelpassers. - 1e & 2e Pinksterdag zijn wij gesloten!

TIPS: Zo geniet je extra lang van jouw Montar kleding

TIPS: Zo geniet je extra lang van jouw Montar kleding

TIPS: Zo geniet je extra lang van jouw Montar kleding

Montar ademt en leeft voor het creëren van slimme en functionele oplossingen voor de uitrusting van kwaliteitsbewuste ruiters. De producten zijn vervaardigd van kwaliteitsvolle materialen en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Kwaliteit is voor Montar een eerste klas prioriteit. Echter komen deze hoge eisen niet tot uiting in de prijs. Montar vindt dat een goede kwaliteit niet per definitie voor een hoge prijs hoeft te zorgen. Je kunt verwachten dat je waar voor je geld krijgt als je voor de rijkleding van Montar kiest.

De nieuwste trends in de modewereld worden door Montar op de voet gevolgd. Het bedrijf is continu bezig met het vernieuwen en verbeteren van de rijkleding. Daardoor is de rijkleding altijd trendy en modieus. Montar is zich zeker bewust van de vereisten op het gebied van sportieve rijkleding. De ontwerpen zijn dan ook gericht op functionaliteit, comfort en veiligheid.

Met deze 5 tips zorg je er voor dat je lang plezier zult hebben van jouw Montar kleding.

Tip 1; Maak gebruik van citroen en de zon

Witte rijkleding is prachtig, maar erg besmettelijk. Na verloop van tijd zal je witte was niet meer zo stralend wit zijn. Om je witte rijkleding zo lang mogelijk wit te houden, helpt het om je kleding op een natuurlijke manier te bleken. Gebruik hiervoor absoluut geen chloor, want dit tast je rijkleding aan en kan er voor zorgen dat je kleding een gele kleur krijgt. Gebruik in plaats van chloor citroensap of de zon. Door citroensap bij je normale wasmiddel te gieten, zal je was weer stralend wit worden. Daarnaast bleekt de zon wasgoed lichtjes. Hang dus vooral je witte was lekker buiten als het zonnig is!

Tip 2; Geen droger en wasverzachter

Een droger en wasverzachter dien je met Montar kleding achterwege te laten. Wasverzachter tast de elasticiteit van de stof aan en je kleding kan hierdoor harder gaan slijten. Denk aan de siliconen op een Montar rijbroek, het zou natuurlijk zonde zijn als deze prachtige en functionele details verloren gaan. Daarnaast is het advies om jouw Montar kleding nooit in de droger te stoppen. Door de hoge temperaturen en de hoge snelheid van de droogtrommel, slijt de kleding sneller en kan het gaan krimpen.

Tip 3; Was kleding binnenstebuiten en gebruik een waszak

Als je jouw kleding binnenstebuiten wast, dan slijt de kleding aan de binnenkant waardoor de slijtage aan de buitenkant niet zichtbaar is. Ook beschermt het speciale designs, pailletten, stiksels, steentjes en andere details. Verder is het verstandig om kleding met kwetsbare items in een waszak te wassen.

Tip 4; Was op een lage temperatuur

Het waslabel in de Montar kleding geeft aan op hoeveel graden je de kleding mag wassen. Met de moderne wasmachines van nu, kun je vrijwel alle kleding op 30 graden wassen. Tevens voorkom je hiermee problemen zoals krimpen en onnodige extra slijtage. Een leuk weetje: hoe lager de temperatuur, hoe minder energie je wasmachine verbruikt, hoe beter voor het milieu en ook voor je portemonnee!

Tip 5; Knip geen labels uit je kleding

Het advies is om geen labels uit je kleding te knippen. Vooral niet het label waar de wasvoorschriften op staan. Op deze manier weet je altijd hoe jouw kleding gewassen mag worden.

Montar kleding is niet alleen mooi, functioneel en van zeer goede kwaliteit, de kleding is veelal voorzien van prachtige designs en chique details zoals pailletten, stiksels en steentjes. Ben je benieuwd geworden naar de kleding van Montar? Bekijk hier ons gehele Montar assortiment of kom een kijkje nemen in de winkel!

Heb je verder nog opmerkingen of vragen dan horen wij dat graag. Je kunt ons altijd bellen of een mailtje sturen!