Wij zijn geopend! Winkel, Webshop & Zadelpassers.

Voorkom slechte hoeven, met Cavalor Hoof Aid

Voorkom slechte hoeven, met Cavalor Hoof Aid

Gastblog by JRS: Voorkom slechte hoeven, met Cavalor Hoof Aid

 

In deze tijd van het jaar is het belangrijk om extra aandacht te geven aan de hoeven van je paard. Door de invloeden van het weer krijgen ze soms veel te verduren. Maar welke producten zijn ter ondersteuning van de hoeven?

 

Veel paardenmensen kennen het gezegde wel: No hoof, no horse. En dat is helemaal waar. Als de hoeven van je paard niet gezond zijn, kunnen er allerlei problemen ontstaan. Zeker met de schommelingen in het weer is het voor hoeven moeilijk om vocht vast te houden. Dit resulteert in droge, brokkelige hoeven en dat wil je voorkomen. Daarom is het belangrijk goed voor de paardenvoeten te zorgen.

 

Olie

Om je hoeven van buitenaf te helpen, gebruik je hoefolie. Bijvoorbeeld de PodoGuard van Cavalor. De ingrediënten zijn een uniek mengsel van voedende en essentiële oliën die diep in de hoef doordringen om daar een optimale vochtbalans te creëren. Dit zorgt voor een betere groei, ontwikkeling en kwaliteit van de hoef. Anderzijds zorgt PodoGuard ook voor een antibacterieel laagje dat vocht en micro-organismen buiten houdt. Doordat de olie op twee verschillende vlakken werkt, kun je hem gebruiken voor bescherming in elke soort omgeving. De olie breng je het beste aan op een droge hoef.

 

Supplementen

Naast verzorgingsproducten heeft voeding een zeer grote invloed op de kwaliteit van de hoeven. Omdat niet alle paarden voldoende hebben aan de toevoeging van enkele vitamines (zoals biotine) ontwikkelde Cavalor de Hoof Aid Special. Een supplement dat de hoefkwaliteit van binnenuit ondersteunt. Het bestaat uit een veelzijdige mix van ingrediënten die ervoor zorgt dat de hoeven snel groeien en sterker worden. Omdat hoeven langzaam groeien, duurt het enkele weken voordat je verschil gaat zien. Je ziet het dan vooral doordat er groeiringen op de hoeven zichtbaar zijn.

 

Getest!

Via het Drunens Ruiterhuis mocht een klant deze twee producten testen. Doordat haar paard meermaals zijn ijzer had afgetrapt in de wei, waren de hoeven flink beschadigd. Ze was daarom benieuwd wat het gebruik van een supplement en verzorgingsproduct voor haar paard konden doen.

De eerste keer voeren van de Hoof Aid Special was even wennen. Het product heeft een zeer sterke geur waardoor haar paard het niet direct at. Na 4 weken voeren was er duidelijk verschil te zien. Er kwamen groeiringen op de hoeven en ze groeiden ‘als kool’. “Daarbij zijn de hoeven ‘hard’ en niet meer verder afgebroken op de plekken waar ze eerder wel kapot waren”, zegt de klant.

Naast de supplementen maakte ze ook gebruik van de PodoGuard: “Wat mij de eerste keer opviel, is dat de olie makkelijk smeert en mooi in de voet trekt. Daarbij geeft hij een mooie glans, wat ik ook positief vindt. Het is verzorgend en mooi en dat is natuurlijk fantastisch!”

De klant bleef gedurende het voeren van de Hoof Aid Special de PodoGuard hoefolie gebruiken voor een optimaal resultaat. Ze merkte dat de hoeven van haar paard bleven groeien en niet meer inscheurden of afbrokkelden met het gebruik van de producten.

 

 

JRS is Equestrian Brand Expert van diverse hoogwaardige ruitersportmerken in de Benelux. De paardensport ontwikkelt snel en JRS wil deze veranderingen stimuleren. Ze fungeert daarom niet alleen als groothandel, maar ook als kenniscentrum. Voor meer informatie kijk je op www.jrsport.nl