Zondag 23 januari zijn wij extra geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur tijdens onze extra koopzondag!

Maattabel rijhelmen

Ben je opzoek naar een passende rijhelm en twijfel je over de pasvorm? Wellicht dat een van de onderstaande rijhelm maattabellen je kan helpen.

Het is belangrijk om een goed passende rijhelm te hebben. We hebben verschillende rijhelm maattabellen gemaakt voor o.a. Kep Italia, Samshield en overige rijhelmen.

Mocht je na het meten toch nog twijfelen over de maat? Neem dan contact met ons op! Dit kan via [email protected],via het telefoonnummer 0416 – 737382 of kom langs bij ons in de winkel!

 

Opmeten

Voordat je de juiste maat kan opzoeken in de maattabel van het rijhelmen merk waarin je bent geinteresseerd, is het belangrijk eerst je hoofd goed op te meten. Hoe je dit het beste kan doen, leggen we je graag uit!

De maat voor een rijhelm meet je op het hoofd vlak boven de oren. Bij lang haar, is het verstandig om deze maat op te meten met een lage staart in. Vervolgens meet je de omtrek van het hoofd volledig rondom, vlak boven de oren. 

 

De juiste maat

Heb je het hoofd opgemeten? Zoek dan hieronder de juiste maattabel op, van het merk waarin je geinteresseerd bent. Vergelijk de opgemeten maat met de maattabel, en je vind de maat helm die het beste bij je past voor dat betreffende merk!

Heb je nog vragen, of kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op!

 

Let op: Samshield helmen vallen op maat, of soms net iets klein. We raden daarom aan de gemeten maat aan te kopen, of eventueel een maatje groter. Bij twijfel, neem gerust contact met ons op! Let op: KEP Italia rijhelmen zijn verkrijgbaar met een normale (ronde) binnenvoering of een Amerikaanse (Ovale) binnenvoering. De normale binnenvoering valt goed op maat, maar de ovale binnenvoering valt wat kleiner. We raden daarom aan de gemeten maat aan te komen van de gewone binnenvoering, of een maatje groter van de Amerikaanse ovale binnenvoering. Bij twijfel, neem gerust contact met ons op!
   
Let op: Charles Owen helmen vallen op maat, of soms net iets klein. Voornamelijk de Halo en Luna modellen vallen wat kleiner. We raden daarom aan de gemeten maat aan te kopen, of eventueel een maatje groter. Bij twijfel, neem gerust contact met ons op! Let op: OneK helmen vallen op maat, of soms net iets groot. We raden daarom aan de gemeten maat aan te kopen, of eventueel een maatje kleiner. Bij twijfel, neem gerust contact met ons op!
   
Let op: GPA helmen vallen op maat, of soms net iets klein. We raden daarom aan de gemeten maat aan te kopen, of eventueel een maatje groter. Bij twijfel, neem gerust contact met ons op! Let op: Ieder Kask model heeft een eigen maattabel. Hierboven ziet u de maattabel voor alle Kask Kooki modellen. Kask helmen vallen op maat, of soms net iets klein. We raden daarom aan de gemeten maat aan te kopen, of eventueel een maatje groter. Bij twijfel, neem gerust contact met ons op!