Maattabel rijlaarzen

Ben je opzoek naar een passend paar rijlaarzen en twijfel je over de maat of pasvorm? Wellicht dat een van de onderstaande maattabellen je kan helpen.

Het is belangrijk om goed passende rijlaarzen te hebben. We hebben verschillende rijlaarzen maattabellen gemaakt voor o.a. De Niro, Petrie, en verschillende andere merken.

Mocht je na het meten toch nog twijfelen over de maat? Neem dan contact met ons op! Dit kan via [email protected],via het telefoonnummer 0416 – 737382 of kom langs bij ons in de winkel!

 

Opmeten

Deze richtlijnen voor het opnemen van rijlaarzen maten zijn ontwikkeld om ruiters te helpen met het vinden van de perfecte maat. Om een nauwkeurige meting te krijgen, is het belangrijk dat je tijdens het opmeten een paardrijbroek en eventueel paardrijsokken draagt. Vraag indien nodig iemand om te helpen bij het opnemen van je maten. 

Stap 1: Kies de juiste voetmaat.

Stap 2: Meet de hoogte van je onderbeen op. Dit doe je door een meetlint op het onderste punt van de hak te zetten en de hoogte te meten tot in de knieholte. Hierbij wordt de meting het meest nauwkeurig wanneer het been licht gebogen is.

Stap 3: Meet de omtrek van je kuit op. Dit doe je door het meetlint rond het dikste punt van de kuit te leggen. Houd hierbij het been recht. Het is verstandig beide benen op te meten, aangezien er soms verschil in omtrek kan zijn tussen de beide kuiten. 

Stap 4: Vergelijk de maten die je hebt opgenomen met de maattabel van jouw voetmaat, bij het betreffende merk.

 

De juiste maat

Heb je je benen opgemeten? Zoek dan hieronder de juiste maattabel op, van het merk waarin je geinteresseerd bent. Vergelijk de opgemeten maten met de maattabel, en je vind de maat laarzen die het beste bij je past voor dat betreffende merk!

Heb je nog vragen, of kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op!

 

De Niro Boot Co

Petrie

Vincere Lacca Nera