STATISCHE CONTROLE

Tijdens een statische zadelcontrole wordt de ligging van het zadel op het paard gecontroleerd in de poetsplaats of op stal. Op basis van deze controle kan worden bepaald of het zadel aangepast kan worden of moet worden vervangen. De zadelboom, kussenvulling, stiksels en slijtage van het zadel worden gecontroleerd. Deze manier van controleren is geschikt voor maneges of mensen met meerdere paarden.

Een opvuladvies kan niet worden gegeven aangezien het zadel en het paard niet worden belast met het gewicht van de ruiter.

DYNAMISCHE CONTROLE

Tijdens een dynamische zadelcontrole wordt de ligging van het zadel op het paard gecontroleerd. We bespreken de bouw van jouw paard en de invloed van de bouw op de ligging van het zadel. Je wordt gevraagd om je paard zelf op te zadelen zodat wij (indien nodig) op- en/of aanmerkingen en advies kunnen geven. Vervolgens vragen wij je het paard voor te rijden in stap, draf en galop, zowel op de linker- als op de rechterhand. De zadelboom, kussenvulling, stiksels en slijtage van het zadel worden gecontroleerd.

Er wordt besproken hoe je houding en zit op het paard is in combinatie met de pasvorm en ligging van het zadel op jouw paard. Indien nodig wordt er een advies geschreven voor aanpassing van jouw zadel of een advies voor een ander zadel. De controleduur bedraagt ongeveer 30 minuten.

Zadelaanpassingen

Indien het zadel aangepast moet worden, zullen wij het zadel meenemen om het aan te passen in onze zadelmakerij. Wij doen dit niet op locatie omdat wij bij het opvullen de kussens onder het zadel uit willen halen. Het voordeel is dat we het wol op een gelijkmatige manier aan kunnen brengen in het kussen. Zo worden ‘knopen’ in de vulling voorkomen. De kwaliteit van het vulwerk is dus veel beter dan wanneer het kussen niet wordt losgemaakt.

MOGELIJKHEDEN OM JE ZADEL TERUG TE ONTVANGEN

- Zadel ophalen in onze winkel
- Zadel laten controleren op privéstal De Hoge Heide met binnenpiste (4 km van onze winkel)
- Zadel terugsturen per post
- Aflevering bij jouw paard op stal op afspraak, ingepast in de route van de zadelspecialisten
- Aflevering bij jouw paard op stal op afspraak, waarbij we speciaal voor jou komen gereden