Zomer in de paardensportZomer in de paardensport

De zon begint te schijnen... de ZOMER komt er weer aan!

Het is natuurlijk van groot belang dat jij, maar ook je paard goed voorbereid zijn. Deze pagina gaat je helpen tijdens je voorbereidingen. Van handige tips tot aanbevolen producten, wij zijn er voor je!

 

Bij Drunens Ruiterhuis shop je snel en gemakkelijk online of in de winkel; de beste zomerdekens, vliegenmaskers, shirts met korte mouwen, zomer paardrijbroeken en nog veel meer...

 

Zomerdekens: Bescherm je paard tegen de zon en vliegen met onze hoogwaardige zomerdekens.

Vliegenmaskers: Houd vervelende insecten op afstand en zorg voor het comfort van je paard met onze vliegenmaskers.

Shirts met korte mouwen: Blijf koel en comfortabel tijdens het rijden met onze ademende shirts met korte mouwen.

Zomer paardrijbroeken: Geniet van maximale bewegingsvrijheid en comfort met onze speciaal ontworpen zomer paardrijbroeken.

 

Bereid je voor op een zorgeloze en comfortabele zomer met Drunens Ruiterhuis. Shop nu online of bezoek onze winkel en geniet van het ultieme rijplezier in het warme seizoen! 


Is jouw paard ook zo in de rui?

Shop dan een van onderstaande producten; echte must-haves voor het verharen van je pony of paard! 

Borstel Excellent Grooming Brush Large

Teatree & Mint Shampoo NAF

Borstel Magic Brush Harry`s Horse

TOP-producten voor de zomer!

Zomertips!

De warme dagen brengen niet alleen vreugde met zich mee, maar vragen ook om speciale zorg en aandacht voor zowel jou als ruiter als voor je trouwe paard. Of je nu een doorgewinterde ruiter bent of net begint, onze zomertips bieden een scala aan praktische suggesties om de warme maanden comfortabel en veilig door te komen. Dus heeft jouw paard ook altijd last van insecten? Of wil je zorgen dat jouw paard goed drinkt?

Lees dan onze handige zomertips door!

Zomertip 1; Vliegen & insecten

In de zomer komen er helaas vaak veel insecten op jouw paard af. Deze insecten kijken via infrarood zicht, en de combinatie van zwarte en witte banen (mits deze breed genoeg zijn) heeft een desoriënterend effect op deze insecten! De zebraprint zorgt er dus voor dat meer dan 70% van de insecten op afstand blijven van jouw paard. Hierdoor is er meer rust in de directe omgeving van jouw paard wanneer deze bijvoorbeeld in de weide staat!

Zomertip 2; Drinken

Onbeperkte toegang tot vers, schoon en koel water is noodzaak. IJskoud water is niet nodig, paarden drinken het liefst water van 15-20 graden. Zorg voor een waterbak met voldoende omvang, in een kleine bak wordt het water snel warm. Als je paard erg weinig drinkt, kun je overwegen om het hooi te besproeien met licht zout water. Dat maakt dat je paard meer gaat drinken.

Zomertip 3; Elektrolyten

Als een paard veel zweet, verliest hij naast vocht veel belangrijke mineralen. Deze zogenoemde elektrolyten (o.a. natrium, chloride, kalium) zijn noodzakelijk voor het normaal functioneren van het lichaam en moeten weer moeten aangevuld. Bij extreem zweetverlies kunnen daarvoor elektrolyten worden toegediend. Gebruik deze liefst in combinatie met water. In ons land zijn we niet gewend aan tropische temperaturen; onze paarden dus ook niet. Vaak krijgen we ook weinig kans om eraan te wennen. Kort de arbeidsduur en intensiteit in bij hoge temperaturen en zet je paard bij voorkeur ‘s ochtends, ‘s avonds en/of ‘s nachts buiten.

Zomertip 4; Schaduw

Veel Nederlandse weiden zijn simpele grasoppervlakten, zonder bomen. Daarom is het vaak onverstandig om paarden op het heetste moment van de dag op zo’n weiland te zetten. Zorg voor schaduw door middel van bomen, hoge struiken of een schuilstal/afdak. 

Als je paard iedere dag een aantal uren buiten loopt, pas dan de tijden aan. Bij voorkeur ’s nachts naar buiten, overdag binnen. Als dat niet mogelijk is, probeer de weidegang dan zo vroeg mogelijk in de ochtend te organiseren. Een schuilstal verdient de voorkeur, een bomenrij kan ook schaduw geven. Als dat niet aanwezig is, kun je overwegen om een partytent in de weide te plaatsen.

Bekijk hier alle zomercollecties van 2024!

Pikeur

Animo

Montar

LeMieux

Anky

Cavalleria Toscana

Merk

Merk

Merk

Merk