Zondag 23 januari zijn wij extra geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur tijdens onze extra koopzondag!

Watertrens Sprenger Dynamic RS Dubbel gebroken

Normale prijs € 139,95 Vanaf € 125,96
Op voorraad
SKU
E534B8E5-367A-4553-A685-BAF43FB694E8
  • Gratis verzending vanaf €49,99 in Nederland en België (anders €4.95 in NL of €5,95 in BE).
  • Gratis afhalen in de winkel 
  • Beste ruitersportwinkel 2017/2018/2019
  • Betaal je zadel af in 12, 18, 24 of 36 maanden met zadellease bij Drunens Ruiterhuis
  • 30 dagen bedenktijd
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Klanten geven ons een 9.1 / 10 via Kiyoh Reviews

Productomschrijving

De Sprenger Dynamic RS bitten, zoals deze watertrens zijn zeer anatomisch gevormd. Hierdoor past het mondstuk perfect in de mond van het paard. Dit resulteert in een betere acceptatie van het bit met een fijne inwerking, zelfs bij sensibele paarden​. Ook zorgt het voor een zachte en gelijkmatige druk op de gehele tong en het bit nodigt het paard uit om het bit beter aan te nemen. ​Dynamic RS  bitten zijn een verdere ontwikkeling op de KK Ultra bitten. Omdat het bit anatomisch gebogen is, ligt het bit fijner in de mond. Het middenstuk is 45 graden naar voren gedraaid. Deze hoek van 45 graden zorgt ervoor dat de hulpen goed, maar toch gedoseerd overkomen in de paardenmond. Ook zorgt dit ervoor dat de druk beter verdeeld wordt.

Wanneer kies je voor een dubbelgebroken bit en wat is de inwerking?

Dubbelgebroken bitten verdelen de druk van de teugelhulpen over een grotere oppervlakte van de tong. Een dubbel gebroken mondstuk geeft druk op het midden van de tong en op de zijkanten van de lagen.

Wanneer kies je voor een watertrens en wat is de inwerking?

Een watertrens is een van de meest voorkomende typen bitten. Een watertrens heeft losse ringen, wat ervoor zorgt dat de lossigheid in de paardenmond gewaarborgd wordt. Daarnaast vangt een watertrens de schokken van een onrustige hand ook beter op, door de losse ringen. Daarom wordt een watertrens ook weleens gekozen bij ruiters met een niet al te stille hand. Een watertrens geeft de teugelhulpen door naar de tong en de onderkaak zonder inwerking uit te oefenen achter de oren. Een watertrens mag door de losse ringen aan de zijkant van de mond een beetje uitsteken, zodat de mondhoeken niet stuk gaan door de losse ringen, maar het hoort niet meer dan 5mm aan beide kanten uit te steken ten opzichte van de mondhoeken.

De ringen van dit bit zijn gemaakt van RVS en het mondstuk is gemaakt van sensogan materiaal, wat een zoet smaakje afgeeft aan de paardenmond, wat de speekselproductie bevorderd en hierdoor zal het paard het bit makkelijker accepteren. Dit bit is verkrijgbaar in twee diktes: 14 en 16 mm.

Voor alle sprenger bitten met een pijl op de zijkant van het bit geldt: zorg ervoor dat de pijl aan de linkerkant zit en naar voren wijst. Een ezelsbruggetje: men stapt links op en rijdt voorwaarts weg acceptatie van het bit. ​Sensogan bitten verkleuren minder snel dan bijvoorbeeld sweet iron bitten en de bitten zijn ook makkelijk schoon te maken.

Meer productinformatie

Een nieuw bit is natuurlijk altijd wennen. Daarom mag je bij het Drunens Ruiterhuis altijd je bit 2 keer proberen. Op deze manier ervaar je hoe jouw paard reageert op een (nieuw) bit. Wij adviseren altijd om met het bit 2 keer te rijden. De eerste keer reageert je paard natuurlijk altijd anders op een verandering. Na 2 keer heb je pas echt ervaren hoe jouw paard reageert.

Er is één voorwaarde om een bit te proberen. Het bit moet schoon en zonder grote gebruikerssporen weer worden ingeleverd als je besluit het toch niet aan te schaffen. Het bit mag je 2 keer proberen.

 

Wil je het bit gratis proberen? Dat kan zeker. Als je online kiest voor de opties “Achterafbetalen”. In de proef periode kun je dan het bit proberen zonder er van te voren voor te betalen. Wil je het bit houden? Na de proefperiode krijg je een email waarin je het aankoopbedrag kunt voldoen. Besluit je toch dat het bit niet geschikt is? Geen probleem, je kunt het bit terugsturen met de bijgeleverde retour bon. We zullen dan de bestelling annuleren.

-SKU: E534B8E5-367A-4553-A685-BAF43FB694E8

Size & Fit

Een nieuw bit is natuurlijk altijd wennen. Daarom mag je bij het Drunens Ruiterhuis altijd je bit 2 keer proberen. Op deze manier ervaar je hoe jouw paard reageert op een (nieuw) bit. Wij adviseren altijd om met het bit 2 keer te rijden. De eerste keer reageert je paard natuurlijk altijd anders op een verandering. Na 2 keer heb je pas echt ervaren hoe jouw paard reageert. Er is één voorwaarde om een bit te proberen. Het bit moet schoon en zonder grote gebruikerssporen weer worden ingeleverd als je besluit het toch niet aan te schaffen. Het bit mag je 2 keer proberen in een proefperiode van 14 dagen. Je kunt een bit ook gratis uitproberen, als je online kiest voor de optie “achteraf betalen”. In de proef periode kun je dan het bit proberen zonder er van te voren voor te betalen. Wil je het bit houden? Na de proefperiode van 14 dagen krijg je een email waarin je het aankoopbedrag kunt voldoen. Besluit je toch dat het bit niet geschikt is? Geen probleem, je kunt het bit terugsturen met de bijgeleverde retour bon. We zullen dan de bestelling annuleren.

Onderhoudstip

Wil jij je bit optimaal glanzend houden? Gebruik dan de Diamond Paste voor het onderhoud van je bit. Daarnaast kan het voor sommige paarden fijn zijn om bitringen of een bit-bandage te gebruiken. Weet je niet goed welke maat bit je voor jouw paard nodig hebt? Gebruik de Sprenger bitmeterkaart!

Productvideo

Meer informatie
SoortTrenzen
MateriaalSensogan
Product merkSprenger
ZijkantWatertrens
MondstukDubbelgebroken
TongboogGeen tongboog
TonglepelZonder tonglepel
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Watertrens Sprenger Dynamic RS Dubbel gebroken
Uw waardering