Ben jij al klaar voor de Kampioenschappen? Bekijk hier onze wedstrijd must-haves!

Ready to compete

Heb je binnenkort een dressuurwedstrijd, springwedstrijd, indoor kampioenschap of outdoor kampioenschap? Zorg dat je goed voorbereid bent! Drunens Ruiterhuis geeft je de beste tips voor een optimale wedstrijdervaring! 

Shop hier snel de mooiste wedstrijdjasjes, wedstrijdlaarzen, knotbanden, plastrons, rijbroeken, startnummers, instructiesets, witte handschoenen of custom made jouw eigen wedstrijd set hier!

 

 

     

    

     

 

 

Goed voorbereid op paardrij wedstrijd

Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om goed voorbereid te zijn op een wedstrijd:

1. Maak een trainingsschema: Bepaal hoeveel tijd je kunt besteden aan training en plan je oefeningen en trainingen in.

2. Werk aan de basisvaardigheden: Zorg dat je paard de basisvaardigheden, zoals de stap, draf, galop, en verzameling, beheerst. Dit zorgt voor een stevige basis voor de meer gevorderde oefeningen.

3. Oefen de specifieke oefeningen: Leer de specifieke oefeningen die je gaat uitvoeren tijdens de wedstrijd. Dit kunnen bijvoorbeeld de oefeningen uit de dressuurproef zijn die je gaat rijden of bepaalde afstanden en hoogtes van hindernissen die je moet springen.

4. Oefen in wedstrijdsituaties: Probeer zoveel mogelijk wedstrijdsituaties na te bootsen tijdens de training. Dit helpt om je paard en jezelf te wennen aan de druk van de wedstrijd.

5. Zorg voor een goede voorbereiding van je paard: Zorg dat je paard in goede conditie is en dat je paard is aangepast aan de omgeving waar de wedstrijd gehouden wordt.

6. Zorg voor een goede voorbereiding van jezelf: Zorg dat je zelf ook goed bent voorbereid en dat je rustig bent tijdens de wedstrijd.

7. Houd rekening met de reglementen: Lees de reglementen van de wedstrijd zorgvuldig door en zorg dat je aan alle eisen voldoet.

 

Wedstrijdregelement paarden concours

Er zijn verschillende reglementen die van toepassing zijn op paardrijwedstrijden, afhankelijk van de organisatie of organiserende vereniging. Hier zijn enkele algemene reglementen die vaak gelden:

 

1. Veiligheid: Er zijn regels voor de veiligheid van de paard-ruiter combinatie, zoals het dragen van een veiligheidshelm en het voldoen aan de eisen voor het paard (zoals het gebruik van bitloos rijden).

2. Uitrusting: Er zijn regels voor de uitrusting die je mag dragen en gebruiken tijdens de wedstrijd, zoals de kleding van de ruiter en de tuigage van het paard.

3. Doping: Het gebruik van verboden middelen is verboden, zoals het gebruik van drugs of het toedienen van verboden stoffen aan het paard.

4. Gedrag: Er zijn regels voor de gedragsregels tijdens de wedstrijd, zoals het respecteren van de jury, andere deelnemers en het publiek.

5. Paardengezondheid: Er zijn regels voor het welzijn van het paard, zoals het verplicht laten controleren van paarden door een dierenarts voor en tijdens de wedstrijd.

6. Proeven: Er zijn regels voor de proeven die je moet rijden, zoals de oefeningen die je moet uitvoeren, de volgorde waarin ze moeten worden uitgevoerd, en de tijd waarin ze moeten worden uitgevoerd.

7. Punten: Er zijn regels voor het toekennen van punten, zoals de criteria die worden gebruikt om de prestaties van de paard-ruiter combinatie te beoordelen.

 

Het is belangrijk om de reglementen van de wedstrijd waar je aan meedoet te lezen en te begrijpen, om ervoor te zorgen dat je aan alle eisen voldoet en problemen of uitsluiting te voorkomen.