SPRENGER BEUGELS; MAXIMALE ONDERSTEUNING BIJ GEWRICHTSPROBLEMEN!

SPRENGER BEUGELS; MAXIMALE ONDERSTEUNING BIJ GEWRICHTSPROBLEMEN!

Heb jij vaak last van gewrichtsproblemen of reumatische klachten? Dan zijn de scharnierende beugels van Sprenger ideaal voor jou! Lees ook het verhaal van Anouk, die dankzij de Bow Balance beugels weer met veel plezier kan paardrijden

Anouk Bosch
Dankzij een val tijdens mijn skivakantie vijf jaar geleden heb ik mijn kruisbanden afgescheurd met als gevolgd dat ik geopereerd moest worden. De schade in mijn knie bleek groter te zijn dan gedacht en dus was het advies van de chirurg om niet meer te paardrijden vanwege de belasting van mijn knie en klappen op het gewricht.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan..
Waarschijnlijk weten jullie het allemaal maar het paardenbloed kruipt waar het niet gaan kan en toch heb ik weer een poging gewaagd om op een paard te stappen. In eerste instantie was stappen geen probleem en lekker door het bos rijden was zeker geen probleem. Echter wilde ik natuurlijk een stapje meer en ging fanatieker trainen. Dan merk je dat je toch veel je knieën, heupen en enkels belast. Het gevolgd was dat ik maar 15 minuten kon rijden.
Mijn collega Jan gaf me de volgende tip: gebruik nou eens de beugels van Bow Balance Anouk. Deze beugels zorgen ervoor dat je knie veel meer ontlast wordt. Ze worden veel verkocht aan mensen die gewrichtsproblemen of reumatische klachten hebben. En in de 25 jaar dat wij ze verkopen heb ik er nog nooit een klacht op gehad.

Ikzelf heb altijd gereden met simpele beugels en kon hier altijd prima mee uit de voeten. En ik dacht wat kan een beugel van zo`n prijscategorie nou toevoegen. Na lang aandringen dan toch maar eens de Bow Balance beugels van Sprenger geprobeerd.
Het brede voetbed zorgt ervoor dat je veel meer balans hebt in het zadel. Daarnaast zijn deze beugels voorzien van een ketting (onder het rubber). En die zorgen ervoor dat de beugels “licht meeveren” waardoor (in mijn geval) mijn knie minder hard klappen krijgt. Daarnaast is het ook nog eens een veiligheidsbeugel door het gebogen design.
Voor mij is het een wereld van verschil. Door de mindere belasting op mijn knie en enkels kan ik langer èn intensiever rijden. Ook al heb ik 2x na moeten om de prijs ik heb nog elke dag plezier van de Bow Balance beugels van Sprenger!


Over Sprenger
De unieke combinatie van samenwerking met professionals op het gebied van sport, geneeskunde, design en onderzoek, maken Sprenger de wereldwijd toonaangevende fabrikant in deze sector.

De scharnierende stijgbeugels kenmerken zich door een voorwaarts en achterwaart beweegbaar loopvlak, dat automatisch de hielen van de ruiter in de juiste positie draait. Dit verkleint het risico dat de voet vast blijft zitten in de beugel in geval van nood.

Ook op het gebied van flexibiliteit onderscheiden de geavanceerde Sprenger beugels zich. Het verlicht heupen, knieën en enkels tijdens het rijden en beschermt met name ligamenten en menisci. Dit maakt de beugel ideaal voor mensen met gewrichtsproblemen of reumatische klachten!